Nimekiri: 22 klubi on järgmiseks hooajaks kindlustanud koha Meistrite liiga alagrupiturniiril

Postimees Sport
Copy
Meistrite liiga võidutrofee.
Meistrite liiga võidutrofee. Foto: Pavel Golovkin / AP

Kuigi tänavuse jalgpallihooaja kulminatsioon ehk Meistrite liiga finaal ootab meid ees juuni esimesel päeval, on juba selgunud 22 klubi, kes mängivad järgmisel hooajal Euroopa tugevaima sarja alagrupiturniiril. Ülejäänud kümme kohta on jagamisel.

Hispaania (4): Barcelona, Madridi Atletico, Madridi Real ja Valencia.

Inglismaa (4 + 1 võimalik selgumisel): Manchester City, Liverpool, Londoni Chelsea ja Tottenham Hotspur, ent selle seltskonnaga võib 29. mail liituda Londoni Arsenal, kes peab Meistrite liigasse jõudmiseks alistama Euroopa liiga finaalis Chelsea.

Itaalia (2 + 2 selgumisel): Torino Juventus ja Napoli. Ülejäänud kaks otsepääset selguvad eeoleval pühapäeval, kui Itaalia meistriliiga viimases voorus heitlevad nendele kohtadele Atalanta (66 punkti), Milano Inter (66), AC Milan (65) ja AS Roma (63).

Saksamaa (4): Müncheni Bayern, Dortmundi Borussia, RB Lepizig ja Leverkuseni Bayer.

Prantsusmaa (2): Pariisi Saint-Germain ja Lille.

Venemaa (1 + 1 selgumisel): Peterburi Zenit. Teist otsepääset jahivad Moskva Lokomotiv ja Krasnodar. Üks voor enne Venemaa meistriliiga lõppu on mõlemad meeskonnad kogunud sama palju punkte, ent omavahelised mängud, mis on sealses liigas esimene viigimurdja, on paremini õnnestunud Lokomotivil.

Portugal (1): Lissaboni Benfica.

Ukraina (1): Donetski Šahtar.

Belgia (1): Genk.

Türgi (1): Istanbuli Galatasaray.

Austria (1): Salzburgi Red Bull.

Ülejäänud Meistrite liiga alagrupiturniirile pääsevad klubid selguvad läbi kvalifikatsiooni.

Šveitsi meister Berni Young Boys ja Tšehhi tšempion Praha Slavia alustavad pürgimist alagrupiturniirile play-off-ringist. Hollandi ja Kreeka parimad ehk vastavalt Amsterdami Ajax ja Thessaloniki PAOK koos Portugali, Ukraina ja Belgia teiste ning Prantsusmaa kolmanda koha meeskondadega 3. ringist. Valitsev Eesti meister Nõmme Kalju alustab juulis 1. ringi mängudega, vastane selgub 18. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles