Citroëni juht: Sardiinias on Sebastien Ogier’ olukord hullem kui Portugalis

Kris Ilves
, reporter
Copy
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: PAULO NOVAIS / EPA

Järgmisel nädalal sõidetakse Sardiinia kruusateedel tänavuse autoralli hooaja kaheksas etapp. MM-sarja üldliidrina asub esimesel päeval konkurentidele teed puhastama Citroëni esisõitja Sebastien Ogier.

Citroëni juhi Pierre Budari sõnul on Sardiinias teepuhastusefekt oluliselt suurem kui eelmisel rallil Portugalis, kus Ogier samuti esimesena startis. Taas on eesstartijal segavad faktorid lahtine kruus ja kivid.

«Sardiinias on Ogier’ olukord hullem kui Portugalis. Teame, et nad (Ogier’ ja kaardilugeja Julien Ingrassia – toim) on andekad ja konkurentsivõimelised ning teevad kõik endast oleneva, et seal toime tulla, aga see on keeruline,» sõnas Budar Prantsusmaa meediale.

Ogier’ meeskonnakaaslane Esapekka Lappi tänavune hooaeg on kulgenud üle kivide ja kändude. Portugalist head tulemust lootnud soomlane sai kirja hoopis katkestamise. Budar pole MM-sarja üldarvestuses alles kümnendal kohal asuva Lappi osas lootust kaotanud.

«Ta peab näitama järjepidevust kogu võistluse vältel ja suutma hoida head tempot algusest lõpuni. Oleme veendunud, et oskused on tal olemas,» kommenteeris tiimijuht.

Lisaks märkis Budar, et enne Portugali tehtud testid aitasid Citroëni C3 WRC autot paremaks muuta, ent Portugalis ei kerkinud arendustööd esile.

Hooaja kaheksas etapp ehk Sardiinia ralli toimub 13.-16. juunini.

MM-sarja üldseis (7/14)

Sõitjad: Sebastien Ogier (Citroën) 142 punkti, Ott Tänak (Toyota) 140, Thierry Neuville (Hyundai) 132, Elfyn Evans (M-Sport) 65, Kris Meeke (Toyota) 56, Teemu Suninen (M-Sport) 44 ... Esapekka Lappi (Citroën) 34.

Meeskonnad: Hyundai 202 punkti, Toyota 182, Citroën 158, M-Sport 122.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles