Tour de France: Ewan võttis ülinapi etapivõidu, eestlased säilitasid positsioone

Postimees Sport
Copy
Caleb Ewan, ja Dylan Groenewegen finišijoonel võidu nimel heitlemas.
Caleb Ewan, ja Dylan Groenewegen finišijoonel võidu nimel heitlemas. Foto: Christophe Ena / AP

Tour de France'i 11. etapp lõppes põneva finišiheitlusega, ülinapi võidu sai kirja austraallane Caleb Ewan (Lotto Soudal).

Põhiliselt siledal maal sõidetud 11. etapp Albist Toulouse'i kulges küll üksikute jooksikute vedamisel, kuid etappi lõpplahendus selgus siiski ülipõnevas lõpuheitluses, sest finišisirgele tuli küllaltki suur grupp sõitjaid koos.

Etapivõidu võttis ülinapilt Ewan, kes edestas finišijoonel vaid mõne sentimeetriga hollandlast Dylan Groenewngenit (Team Jumbo-Visma). Etapi kolmas oli Elia Viviani (Deceuninck-Quick-step) ning neljandaks jäi taaskord Peter Sagan (Bora-Hansgrohe).

Velotuuri liider Julian Alaphilippe (Deceuninck Quick-step) lõpetas etapi turvaliselt peagrupis ning jätkab velotuuri üldliidrina. Teda jälitav Geraint Thomas (Team Ineos) kaotab Alaphilippe'ile ühe minuti ja 12 sekundiga.

Rein Taaramäe (Total Direct Energie) lõpetas etapi samuti grupis 38. kohal, Tanel Kangert (EF Edcation First) kaotas võitjale 19 sekundit ning oli etapi lõpus 70. kohal. Kokkuvõttes on Taaramäe 38. kohal, kaotust liidrile on kogunenud 23 minutit ja 8 sekundit, Kangert on üldarvestuses 61. kohal, kaotust Alaphilippe'ile on 39 minutit ja 7 sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles