Eesti jalgpallur liitub Šveitsi kõigi aegade edukaima klubiga

Postimees Sport
Copy
Alex Matthias Tamm
Alex Matthias Tamm Foto: Nõmme Kalju / Facebook

Nõmme Kalju 18-aastane ründaja Alex Matthias Tamm liitus laenulepingu alusel algaval hooajal Śveitsi esiliigas mängiva Zürichi Grasshopperiga. Laenuleping vormistati üheks aastaks, mille järel võib Śveitsi klubi Alex Matthias Tamme õigused Nõmme Kaljult välja osta.

«Olen väga õnnelik, et mul avanes selline võimalus liituda suure ja ajaloolise Šveitsi klubi süsteemiga. Noormängijatele on siin loodud suurepärased tingimused. On näha, et klubi panustab suurelt oma noortesse ja nende tulevikku, mis loob väga hea keskkonna arenemiseks. Oma veedetud ajaga Nõmme Kalju esindusmeeskonnas jään ma kindlasti väga rahule. Väravate arvu poolest  ei olnud need poolteist aastat võibolla just kõige paremad, aga isiklikult tunnen, et Frantsevi, Kozhukhovskyi ja Terehhovi käe all tegin ma väga suure sammu mängijana edasi. Siinkohal tahaks ma neid tänada võimaluste eest, mis nad mulle andsid!»

«Hetkel on peamiseks eesmärgiks võimalikult kiiresti ja hästi vigastusest taastuda, et saaksin oma uue meeskonda võitudeni aidata,» lisas Tamm Nõmme Kalju kodulehe vahendusel.

Nõmme Kaljus üles kasvanud noor ründaja on edukalt esinenud nii Eesti noortekoondistes, Eesti Premium liigas kui ka UEFA Europa liigas, kus Tamme värava abil alistati eelmisel hooajal Kadrioru staadionil 1:0 Islandi klubi Stjarnan. Alex Matthias Tamm on 2018. aastal tulnud Kalju koosseisus Eesti meistriks, sellel aastal võideti Eesti Superkarikas ning edeneti karikafinaali.

Zürichi Grasshoppers on Šveitsi kõigi aegade edukaim klubi 27 meistritiitliga. Viimati tuldi meistriks hooajal 2002-2003.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles