Soomlased pärast kergejõustiku MMi masenduses

Postimees Sport
Copy
Soomlanna Wilma Murto.
Soomlanna Wilma Murto. Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP/SCANPIX

Soomlased jäid Dohas toimunud kergejõustiku MMil medalita.  Juba neljandat korda järjest. Selline ebaõnnestumiste jada on  põhjanaabrite meedia kihama pannud. Nõutakse kiiret olukorra parandamist.

Iltalehti kirjutab, et kui meeste odaviskes Lassi Etelätalo saadud neljas koht välja arvata, on Soome kergejõustik suuremas kriisis kui kunagi varem. Soomlased loodavad, et praegu paremas sportlaseeas kergeatleedid hakkavad tulemusi näitama paari aasta pärast.

Sinivalged ise kutsuvad Soomet raisatud kergejõustikutalentide tallermaaks. Kui noorte ja juunioride klassis püsitakse veel maailma tippudega konkurentsis, siis täiskasvanute klassis riputatakse sportlastele medali asemel kaela vaid akrediteeringukaardid. Näiteks püsib siiani Wilma Murto kolm aastat tagasi püstitatud naisjuunioride maailmarekord teivashüppes (4.71), kuid Dohas jäi soomlanna laeks 4.35.

Soome meedia leiab, et ressursside puudumise taha asi jääda ei tohiks, ning toovad näiteks, et naabritest võttis Rootsi Dohast kolm, Eesti kaks ja Norra ühe medali.

Iltalehti võtab kokku,  et kui praegu veel juunioride klassis võistlevad pärlid tahta helkima lüüa, võiks treeneriteks kutsuda oma ala tõelised tipud, neid on nii Rootsis kui ka Eestis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles