Magnus Kirt: mulle öeldi noorena, et mis sa seda kergejõustikku teed, hakka parem suusatama

Postimees Sport
Copy
Magnus Kirt
Magnus Kirt Foto: Tairo Lutter

Kergejõustiku MM-i hõbedamees, odaviskaja Magnus Kirt rääkis enda karjääri algusaegadest, äsjasest vigastusest ja suurest armastusest kodukoha Tõrva vastu.

Magnus Kirdi sõnul on tema sportlaskarjääris isa eeskuju väga oluline. Suurem huvi odaviske vastu tekkis tal alles 19-aastasena. «Oda hakkas küll hästi lendama, ent võtsin realistlikud eesmärgid – Tõrva ja Valga meistriks, seejärel juba Eesti meistriks. Noorena ma väga andekas ei olnud, aga tulemus tuli nipsust,» ütles ta.

Doha MM-i puhul närib Kirdi sõnul teda vaid see, et polnud võimalik kahte viimast katset korralikult teha. «See ei oleks kirkamat medalit garanteerinud, aga oleks saanud anda endast maksimumi,» sõnas Kirt. «Kui oleks kuue katse peale teiseks jäänud, siis olekski olnud selge, et tegemist on keeruliste oludega.» Ta lisas, et vigastamise hetke pole ta ise siiani järele vaadanud ja juhtunut põdema jäänud.

Vigastusest taastumine on olnud normaalne, ütleb Kirt. Meeskonnaga jälgitakse ette nähtud plaani ja liigselt ei kiirustata. «Olen iga päev peale vigastust käele korralikku trenni teinud. Harjutusi, massaaže ja kordusi on raske veel rohkem teha. Aga iga sekund enne olümpiat on hinnaline.»

Ükski sponsor pärast vigastust alt ära hüpanud ei ole. Kirdi sõnul on nendega tekkinud lausa sõprussuhted, seega toetajad on seljataga ja keegi lahkuda ei plaani. «Aastaseid eelarvenumbreid ma täpselt öelda ei oska. Ideaalis võiks olla 90-100 tuhande vahel, aga vaatamata sellele, et seda summat ei ole varem veel kokku saanud, on kõik trennid tehtud.»

Kui Kirti peetakse pigem tagasihoidlikuks meheks, siis ise ütleb ta, et räägib õigel ajal ja õiges kohas. Kui on huvitav teema või eriline asi, siis võtab alati osa.

Sportlase sõnul on üks olulisemaid mantraid tema jaoks see, et olenemata tulemustest peab alati inimeseks jääma. «Kui ma poleks hea inimene, tasakaalukas ja viiskas, siis pole ju minu sportlikel tulemustel ka mõtet,» ütles ta.

Kirt kinnitab, et tema suurimaks eesmärgiks on jälle odaviset nautida. «Praegu keskendun ainult spordile ja tulevikule palju mõelnud pole. Kõik käigud teen ikkagi selleks, et olla varasemast parem sportlane.» Ta kinnitab, et peale karjääri lõppu poliitikasse plaani minna ei ole. «Ma ei kipuks Tallinnasse nõuandeid andma, aga kodukoha Tõrva arengule tahaks kasulik olla küll,» sõnas Kirt.

Kalev Kruusi täispikk intervjuu Magnus Kirdiga on üleval Betsafe ennustusportaali blogis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles