UEFA president kritiseeris VARi: mõistan, et inimesed teevad vigu, kuid probleemi tekitab hetkel tehnoloogia

Postimees Sport
Copy
Kohtunik Nestor Pitana VARi vaatamas.
Kohtunik Nestor Pitana VARi vaatamas. Foto: Aaron Chown / PA Wire/PA Images

UEFA president Aleksander Ceferin arvab, et jalgpalli peaks jääma mingisugunegi etteaimamatus. Praegune VAR võtab selle võlu mängust ära. 

VARi esmaotstarve pidi olema kohtunike eksimuste kontrollimine, kui see on hädavajalik. Viimasel ajal saab see üha enam kriitikat. Mitmed tuntud jalgpalliga seotud inimesed arvavad, et süsteemi kasutamine on läinud palju kaugemale, kui see algselt plaanitud oli.

«Mäng on üha enam muutumas ning arvan, et see muutub liiga palju. Kohtunike eksimuste ära kaotamine on läinud liiale,» selgitas Caferin. «Jalgpall peab jääma ettearvamatuks, sest nii mängijad kui ka kohtunikud teevad vigu, kuid reaalsed õigusemõistjad istuvad hoopis kuskil mujal.»

Eriti Inglismaa kõrgliigas, kus VAR esimest hooaega kasutusele võetud, on süsteem teinud mitmel juhul kaheldavaid otsuseid ja võtnud punkt võistkondadelt veidi teenimatult. «Suudan elada, sellega, et inimesed teevad vigu, kuid hetkel räägime tehnoloogiast. See on väga suur probleem. 

Ceferinil pole midagi otseselt VARi vastu, kuid töömetoodika on tema arust väga kahtlane. «Peame tegema kõike selgemaks, muutma süsteemi kiiremaks ja veidi vähem otsustavaks. Hetkel on see üks asi, mis jääb jalgpalli juurde,» lõpetas Ceferin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles