Kas Eesti võrkpallikoondise uus peatreener peab valikut juba kahetsema?

Karl-Joosep Küngas
Copy
Eesti tippvõrkpalli tulevik on usaldatud Lorenzo Micelli (vasakul) ja Cedric Enardi kätesse.
Eesti tippvõrkpalli tulevik on usaldatud Lorenzo Micelli (vasakul) ja Cedric Enardi kätesse. Foto: Tairo Lutter

Eesti võrkpallikoondise uueks peatreeneriks määrati Cedric Enard, kes pidas enne seda Prantsusmaa abitreeneri ametit. Enne otsust oli mees valiku ees, kas võtta Eesti pakkumine vastu või jätkata Prantsusmaaga olümpiapileti püüdmist. Enard juhendab Eestit, Prantsusmaa teenis täna pileti Tokyo olümpiamängudele. 

Enard sõnas 29. detsembril Postimehele järgmiselt: «Kui ütlesin kodumaal, et tahan minna eestlastega läbi rääkima ja see ei sega mul olümpia valikturniiril (toimub jaanuari alguses Berliinis – toim) Prantsusmaa koondise juures töö jätkamist, siis peatreenerile ja alaliidule see ei sobinud,» selgitas Enard tausta. «Pidin tegema valiku. Ühtpidi oli see raske – mõistagi unistasin kodumaa esindusega olümpiale pääsemisest. Aga samas ei olnud kah: soovisin väga end mõne koondise peatreenerina proovile panna. Olen veendunud, et talitasin õigesti ja tunnen, et sidusin end suurepärase projektiga.»

Täna võitles Prantsusmaa välja viimase pääsme Euroopa riikidele Tokyo olümpiamängudel. Selleks tuli Berliinis alistada kodupubliku lemmik Saksamaa. 

Prantslased ei andnud kodumeeskonnale mingit sõnaõigust. Kohtumine võideti kindlalt 3:0 (25:20;25:20;25:23) ning nõnda sõidetakse juulis ja augustis toimuvale spordipeole. 

Kusjuures finaalkohtumisele jõudsid prantslased üle noatera. B-alagrupis võideti ainult üks kohtumine Serbia üle, aga kaks 2:3 kaotust andsid piisava arvu punkte, et Bulgaaria järel teisena edasi pääseda. 

Poolfinaalis mindi vastamisi Euroopa meistrivõistluste hõbedameeskonna Sloveeniaga. Prantslased jäid 0:2 kaotusseisu, kuid näitasid seejärel peaaegu eksimatut esitust ning võtsid haarava 3:2 võidu. 

Olümpiamängudel võtavad omavahel mõõtu 12 rahvuskoondist. Hetkel on koha endale kindlustanud üheksa koondist. Lisaks korraldaja Jaapanile sõidavad Tokyosse veel Itaalia, Prantsusmaa, Venemaa, Poola, Brasiilia, Argentina, USA ja Tuneesia. Üks koht on veel selgumata nii Aasias, Põhja-Ameerikas kui ka Lõuna-Ameerikas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles