Eesti laskesuusataja tõdemus: pole väga hea tunne, kui samal tasemel sportlased sõidavad eest ära

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Tuuli Tomingas.
Tuuli Tomingas. Foto: Jarek Jõepera

Laskesuusatamise MK-etapil Saksamaal Ruhpoldingus teenisid eestlannad (Regina Oja, Tuuli Tomingas, Johanna Talihärm, Grete Gaim) 4x6 km teatesõidus 15. koha.

Avavahetust sõitnud Oja alustas hästi, läbides esimese lasketiiru nulliga ning hoidis üheksandat kohta, kuid eesotsas püsis umbes 15-liikmeline grupp. Teises tiirus eksis ta korra, sama juhtus nii mõnelgi teisel ning rivi venis tunduvalt pikemaks. Eestlanna püsis kümnenda koha piirimail, vahetuse andsime üle 12. positsioonil, kaotust liider Itaaliale 36,5 sekundit.

Teisena rajale saanud Tomingas püsis kolmeses grupis, kes võitlesid kohtadele 10.-12. Avatiirus vajas eestlanna üht lisapadrunit ning säilitas positsiooni esikümne piirimail. Suusarajal andis ta veidi tagasi, püstitiiru üks eksimus oli piisav, et umbes samale kohale jääda. Vahetuse andsime üle 13-ndana, kaotust liidriks tõusnud Prantsusmaale 1.02,4.

«Ma ei tunne end ikka iseendana. Kui konkurent on ees, jääb üks käik puudu. Pole väga hea tunne, kui minu tasemel sportlased sõidavad eest ära. Pean ilmselgelt puhkama,» sõnas Tomingas ETV2 otse-eetris.

Talihärm alustas rajal pigem tagasihoidlikult ning eksis ka lasketiirus kahel lasul, langedes 14. kohale. Teisel ringil näitas eestlanna aga oluliselt paremat minekut, piirdus tiirus ühe varupadruniga. Vahetuse lõpuks tõusime 11. positsioonile, kaotust prantslastele 1.27,3.

Ankrunaine Gaim polnud suusarajal oodatult tippkonkurentsis, lisaks eksis ta avatiirus kahel korral ning Eesti langes 14-ndaks. Oluliselt lihtsamaks ei läinud, kuid õnneks piirdus Gaim viimases tiirus ühe möödalasuga ning tõi meie kvarteti finišisse 15. kohal, kaotust võitjatele 3.43,3. 

Viiendat teatevõistlust järjest polnud vastast Norrale. Tõsi, tänane esikoht ei tulnud sugugi lihtsalt. 

Avavahetuse järel olid norralannad alles 16. kohal, kaotust parematele üle minuti. Vähehaaval trügiti ettepoole, ent MK-sarja liider Tiril Eckhoffil oli vaja kinni sõita 47,2 sekundit. Ta sai tööga väga hästi hakkama, tõstes naiskonna teiseks: vahe Prantsusmaaga vaid 2,9 sekundit.

Viimases vahetuses jäigi kahe eelnimetatu vahel esikoht jagada, kuid Marte Olsbu Røiseland ei jätnud Justine Braisaz´le võimalust. Finišis oli Norra edu Prantsusmaa ees 10,7 sekundit. Kolmas oli Šveits. 

Foto: Kuvatõmmis

Enne sõitu:

Mullu paljulubavalt võistelnud naiskond pole tänavu suutnud järgmist sammu astuda. Seni peetud kolmes teatesõidus on eestlannad pidanud leppima kahel puhul 14. ja korra 18. kohaga. Täna on stardis 23 võistkonda, start antakse kell 15.30. 

Individuaaldistantsidel on meie naised tänavu kamba peale punktikohale sõitnud kolmel korral. Talihärm oli Östersundi sprindis 26., Oja Annecys samal distantsil 27. ja Gaim Östersundi 15 km sõidus 27. 

Kuidagi pole head hoogu leidnud Tomingas. «See ei ole see, miks ma sporti teen. Mõistus on otsas. Võib-olla pean ennast natuke koguma ja puhkama. Mingi jama on. See pole see, mis on mul eelnevatel aastatel olnud. Hooaja algusest peale pole head minekut olnud,» sõnas ta ETV2 otse-eetris pärast Ruhpoldingu sprindi 78. kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles