Blogi ⟩ Kontaveit loovutas vaid kaks geimi ning sammus Austraalias ülikindlalt teise ringi (3)

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Afp7/Zumapress.com

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 31.) alistas Austraalia lahtiste meistrivõistluste avaringis kodupubliku ees mänginud Astra Sharma (WTA 111.) 6:0, 6:2 ja pääses teise ringi.

Esimene sett jõudis kesta vaid 19 minutit, kui läbi see oligi. Kontaveit haaras initsiatiivi kohe mängu alguses enda kätesse ega andnud vastasele mingitki sõnaõigust. Eestlanna võitis kõik kuus geimi, murdes Sharma kõik servigeimid. Austraallanna ei jõudnud kordagi isegi 40 punktini. Kontaveidi avaseti ülekaalu ilmestab hästi esimeses geimis võidetud punktide vahe: Kontaveit 24, Sharma 7.

Kahe seti vahel võttis austraallanna aga pausi, mis hetkeks ka Kontaveidi mängurütmi lõhkus. Teise vaatuse alguses tegi eestlanna kohe kaks topeltviga ning jäi oma servil 0:1 kaotusseisu. Sharma oli lähedal ka 2:0 eduseisule, kuid Kontaveit suutis pika geimi siiski enda kasuks kallutada ning murdega seisu võrdsustada. 

Seejärel võitis Eesti esireket kolm geimi järjest, pääsedes 4:1 juhtima. Siis õnnestus Sharmal aga esimest korda enda servi hoida ja järgnevas geimis ka kaks murdepalli teenida. Kontaveit siiski mängu üleliia põnevaks ei lasknud ning suutis pika geimi lõpuks olukorra enda kasuks kallutada ja 5:2 juhtima asuda. Järgnenud servigeimis austraallanna oma pallingut taas hoida ei suutnud ning eestlane teenis 59 minutiga näiliselt kerge 6:0, 6:2 matšivõidu.

Kontaveit lõi kohtumises ühe serviässa ja tegi kolm topeltviga, Sharma sai samuti kirja ühe ässpallingu, kuid patustas nelja topeltveaga. Äralöökidest võitis eestlanna üheksa punkti, Sharma vaid viis. Lihtvigu tegi Kontaveit 16 ning Sharma koguni 28. Kontaveit võitis enda servilt 80 protsenti punktidest, Sharma vaid 25.

Teises ringis kohtub Eesti esireket maailma edetabelis 91. kohal asuva hispaanlanna Sara Sorribes Tormoga, kes oli avaringis 2:6, 6:1, 6:2 parem venelannast Veronika Kudermetovast.

Enne mängu:

Singapuris sündinud, aga Austraaliat esindav 24-aastane Sharma sai slämmiturniiri korraldajatelt vabapääsme põhitabelisse. Parimal juhul on Kontaveidi eakaaslane olnud WTA edetabelis 85. positsioonil. Omavahel pole naised varem mänginud.

Austraalia lahtistel meistrivõistlustel on Sharma osalenud vaid korra, kui pääses mullu teise ringi. Eelmisel aastal jõudis tennisist esimest korda üksikmängus WTA turniiri finaali, kus kaotas USA mängijale Amanda Anisimovale. Tasub mainida, et mullu jõudis Sharma Austraalias koos John-Patrick Smithiga segapaarismängus finaali, ent seal kaotati Rajeev Ramile ja Barbora Krejcikovale.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles