Anonüümne allikas Rally Estoniast: olukord näib hullumeelne

Henry Lääne
Copy
Mullune Rally Estonia.
Mullune Rally Estonia. Foto: Sille Annuk

Uudis Rally Estonia ärajäämisest on jõudnud ka rahvusvahelisse meediasse. Ralliportaaliga Dirtfish vestelnud allikas tõdes, et Ott Tänakult võeti võimalus Eesti fännide ees kihutada.

Rally Estonia korraldajate ja Eesti Autospordi Liidu vahelt jooksis mõni aeg tagasi läbi must kass, kuid tuleviku ees pole keegi ust kinni löönud – näiteks 2021. aastal võib võistlus taas kavas olla.

Üks Dirtfishiga vestelnud allikas rääkis, et autospordiliit soovis MM-etappi ihkava võistluse korraldajatelt raha, et see autosporti tagasi suunata. «Sellest on võimalik aru saada, aga Rally Estoniaga ei saa nii teha. Raha tuleb valitsuselt (peaaegu pool võistluse eelarvest – toim) ja kasum läheb riigile tagasi või meile ei tehtaks niivõrd suurt investeeringut,» sõnas ta. Sellele viitas ka kultuuriminister Tõnis Lukas.

Allikas jätkas: «Olukord näib hullumeelne ning me kaotasime kummalisel kombel oma mootorispordimaailma suurima ürituse. Ralli, kus meie maailmameister Ott Tänak saanuks Eesti fännide ees sõita.»

Rally Estonia pidi toimuma 24.–26. juulini ning kindlasti oleks Lõuna-Eestis nähtud ka WRC-tiime. Maarjamaa võistlust oleks kasutatud ettevalmistusena Soome ralliks, mis toimub augusti esimesel nädalavahetusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles