Ragnar Klavani koduklubi vallandas peatreeneri, uueks lootsiks saab legendaarne väravavaht

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Rolando Maran
Rolando Maran Foto: Alessandro Tocco/Lapresse/ZUMAPRESS.com

Viimased 12 mängu võiduta olnud Ragnar Klavani koduklubi Cagliari otsustas koostöö peateener Rolando Maraniga lõpetada. Sardiinia meeskonna uueks juhendajaks saab legendaarne väravavaht Walter Zenga. 

Cagliari alustas hooaega suurepäraselt ning kuni detsembri alguseni võitles meeskond eurosarja koha eest, olles vahepeal ka Meistrite liigasse viival neljandal positsioonil. 

Paraku kadus järk-järgult meeskonna hea mänguvorm – alates 2. detsembrist pole Cagliari võitnud mitte ühtegi liigamängu. Itaalia meistrivõistlustel on meeskond langenud juba 11. kohale.

Maran oli Cagliari peatreener alates 2018. aastast. Tema käe all mängis meeskond 69 kohtumist, millest teenis 22 võitu, 19 viiki ning 28 kaotust. Marani leping klubiga oleks lõppenud sel suvel.

59-aastane Zenga juhendas viimati (2018 – 2019) Serie B klubi Veneziat. Varasemalt on ta töötanud veel USA, Itaalia, Rumeenia, Serbia, Türgi, Araabia Ühendemiraatide, Saudi Araabia ja Inglismaa meeskondade juures. Ainsad tiitlid on tal ette näidata Serbiast, kui ta võitis Crvena zvezdaga 2005-06 hooajal sealse liiga ja karikavõistlused. 

Aastatel 1989-1991 valiti ta IFFHSi (Jalgpalliajaloolaste ja -statistikute föderatsioon) poolt kolmel korral maailma parimaks väravavahiks, 1990. aastal tunnustas kollkiprit ka UEFA. Itaalia rahvuskoondist esindas ta mängijakarjääri jooksul 58 korda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles