Välbe kahtlustab Norrat ja FISi kokkumängus, mis säästis nii aega kui ka raha (4)

Henry Lääne
Copy
Jelena Välbe.
Jelena Välbe. Foto: Tairo Lutter

Murdmaasuusatamise MK-sari pidi lõppema sel nädalavahetusel Põhja-Ameerikas, kuid koroonaviiruse tõttu jäeti viimased etapid mõistagi ära. Venemaa suusaliidu juht Jelena Välbe kahtlustab sealjuures norralaste ja Rahvusvahelise suusaföderatsiooni FISi kokkumängu.

Nimelt reisisid venelased erinevalt norralastest Kanadasse. Meie idanaabrid kulutasid kohale jõudmiseks nii palju aega kui ka raha. Välbe andis mõista, et FIS oleks Põhja-Ameerika võistlused võinud ära jätta juba varem. 

«Mul on kahtlus, et norralased teadsid etappide tühistamisest. FISi ametnikud ei jõudnud õigeks ajaks Kanadasse, võistluste ära jätmise otsus tehti FISita,» lausus Välbe.

Sellest hoolimata võivad venelased lõppenud hooajaga rahul olla. Aleksandr Bolšunov krooniti meestest MK-sarja üldvõitjaks, edestades kindlalt Petter Northugi mantlipärijat Johannes Hösflot Kläbot. 

Naistest valitses küll Therese Johaug ja Norra ülevõim oli ilmselge, kuid Natalia Neprjajeva mahtus täpselt nelja viikingite järeltulija vahele, lõpetades hooaja kolmandana.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles