Neuville’i vassimine vihastas Ogier’d

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Sebastien Ogier (vasakul), Thierry Neuville paremalt teine.
Sebastien Ogier (vasakul), Thierry Neuville paremalt teine. Foto: Valery Hache/AFP/Scanpix

Kuna autoralli MM-sarjas on koroonapandeemia tõttu paus, heidame pilgu minevikku. Meenutame, kuidas Thierry Neuville Mehhikos tiimikaaslast Ott Tänakut aitas.

Belglasel jäi reedel võistlus elektroonikaprobleemide tõttu pooleli, mistõttu langes ta kõrgest mängust. Järgmisel päeval hilines Neuville aga 14. katse starti täpselt nii palju, et minna rajale vahetult Tänaku ees. See tähendas, et meie mehel oli rada puhtam ning Elfyn Evansi ja Kalle Rovanperä elu raskem. 

Kõik said selgitusteta aru, et Hyundai tegeles taktikamänguga. Ja tegelikult ju määruseid ei rikutudki. Kuid asjaosalised otsustasid vassida. Neuville ütles, et tema masinat tabasid taas elektroonikaprobleemid, mis lahenesid aga täpselt õigel ajal. Konkreetseid vastuseid ei andnud ka tiimipealik Andrea Adamo. 

«Eilne tehniline probleem oli ebameeldiv,» ütles Adamo laupäeval DirtFishi ajakirjanikule David Evansile. «Tänane tehniline mure...» tegi ta väikese pausi, «... oli üsna sobiv. Kõik s**t ei mõju alati halvasti.» Laia naeratuse saatel lisas pealik: «Ta puudutas juhtmeid ja kõik toimis!»

Järgmisena pöördus reporter ralli võitja Sebastien Ogier' poole. «Ta ütles, et tal oli tehniline probleem!» sõnas prantslane ärritatult. «Nad ei suuda isegi tõtt välja öelda või mis toimub? Mina tean, mis juhtus. Tean, milles asi oli.»

Selgitusi jagas ka Neuville ise. «Jah. Elektroonika,» vastas ta küsimusele, kas probleem oli tehnikas. «See sarnanes eilse murega, aga sel korral saime sellest jagu. Oleme õnnelikud, et tagasi ralliparki jõudsime.»

Ajakirjanik ei lahkunud. «Samas oleme rõõmsad, et tänu sellele paranes olukord meie tiimi jaoks,» jätkas Neuville, kes edasise pärimise peale sõnas: «See oli juhtmetega seotud.» Žurnalist ei andnud alla. «Probleem oli ühendustes,» täpsustas belglane. 

«Millises?» küsis Evans. «Millises?» puhkes Neuville naerma. «Sinises!»

Nõnda jäigi kõva häälega välja ütlemata ning must-valgelt kirja panemata, et Hyundai tiimis taktikaliselt kavaldati. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles