Evans tahab reegliteraamatus korrektuure: ma ei ole Hyundai peale kibestunud

Postimees Sport
Copy
Elfyn Evans.
Elfyn Evans. Foto: ALFREDO ESTRELLA/AFP

Toyota rallimeeskonna sõitja Elfyn Evansi hinnangul peaksid WRC sarja korraldajad reegliteraamatus korrektuure tegema.

Evansi sõnul mängis Hyundai meeskond Mehhiko rallil taktikamängu, kui aega kaotanud Thierry Neuville startis tahtlikult tagantpoolt. Suurimaks kannatajaks oli just nimelt Evans, kes langes Ott Tänaku selja taha. Teisisõnu: kuna Neuville kadus Evansi eest ära, siis oli waleslasel üks teepuhastaja vähem.

«Need reeglid tuleb üle vaadata. Ärge saage minust valesti aru, ma ei ole Hyundai peale kibestunud, sest reeglid lubavad seda teha. Kuid see ei tähenda seda, et meie meeskond samamoodi käitub,» rääkis Evans portaalile DirtFish.com.

«Seda reeglit oleks üsna lihtne muuta. Kui eelmisel päeval katkestanud sõitja ei saa alustada talle määratud positsioonil, siis on asi lihtne – tuleb minna kõikide WRC sõitjate selja taha,» lisas Evans. «Kui sul on eelmisel päeval mingisugune probleem, siis pole ju järgmistel päevadel enam vahet, mitmendana rajale pääsed.»

Evansi meeskonnakaaslane Sebastien Ogier oli kriitiline Hyundai pealiku Andrea Adamo suhtes, sest Neuville kirjeldas stardipositsiooniga mängimist kui tehnilist probleemi. «Ma pole selle peale kunagi nii palju mõelnud, kuid on kindel, et selle reegliga saab midagi teha,» lausus kuuekordne maailmameister Ogier.

Adamo lühikommentaar oli selline: «Lugesin reegleid ja käitusin reeglite järgi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles