Imeline võimalus osutus talendika rallisõitja karjääris suureks tagasilöögiks

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Craig Breen
Craig Breen Foto: Neis /Eibner-Pressefoto/imago/Eibner

Iirimaa rallisõitjast Craig Breenist räägiti veel mõned aastad tagasi kui paljulubavast rallitalendist, kuid nüüd on ta sisuliselt pildilt kadunud. Hiljuti 30. sünnipäeva tähistanud Breeni enda hinnangul sai tema karjäär tagasilöögi pärast Citroëniga liitumist.

Breen hakkas Citroëni tehasemeeskonna eest sõitma 2017. aastal. Toona oli Prantsusmaa autotootjaga liitumine igati loogiline samm. «Mul avanes suurepärane võimalus sõita Citroënis. See oli minu kuldne pilet. Tegu oli ikkagi tiimiga, mis oli eelnevalt MM-sarja domineerinud,» meenutas Breen väljaandele Mirror.

Paraku loodetud läbimurret ei tulnud. Kahe hooaja peale (2017 ja 2018) teenis Breen vaid ühe poodiumikoha, kui lõpetas 2018. aasta Rootsi ralli teisena. Hooaegade lõikes teenis ta vastavalt kümnenda ja 11. koha.

«Eksisteerivad dokumendid, mis tõestavad, et autoga oli probleeme. See on kahetsusväärne, sest mul oli võimalus korda saata midagi erilist. Kahjuks rallispordis talendist alati ei piisa – see keerleb paljuski poliitika ja sponsorite ümber,» lausus ta.

Nii eelmisel aastal kui tänavu sõidab Breen episoodiliselt Hyundai eest. Sel hooajal on tal üks start juba kirjas, kui ta asendas Sebastien Loebi Rootsi rallil ning teenis seitsmenda koha.

«Alates eelmise aasta Soome rallist olen proovinud ära teha nii palju kui võimalik. Hyundai on mind oma tiiva alla võtnud. Muidugi on olukord üsna kummaline. Ma pole WRC sarjas täishooaega kaasa teinud juba pikka aega,» rääkis iirlane.

Breen mõistab, et WRC sarjas on olukord, kus andekaid sõitjaid on rohkem kui meeskondades kohti. «Loodetavasti see olukord mõne aasta jooksul muutub. Mõned sõitjatest on juba karjääri lõpusirgel,» viitas ta kahele prantslasele Sebastien Ogier’le ja Loebile.

Craig Breen 2018. aasta Argentina rallil, kus ta katkestamise tõttu tulemust kirja ei saanud. 
Craig Breen 2018. aasta Argentina rallil, kus ta katkestamise tõttu tulemust kirja ei saanud. Foto: DIEGO LIMA/AFP
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles