«Me ei soovitanud seda, kuna ta oli nii noor ja saanuks vabadust nautida.»

Postimees Sport
Copy
Mirka ja Roger Federer.
Mirka ja Roger Federer. Foto: Can Nguyen/Capital Pictures/CAN/Capital Pictures

Tenniselegend Roger Federer ja tema abikaasa Mirka armusid 2000. aasta Sydney OMil. Šveitsi tenniseliidu endine juht Sven Groeneveld meenutas, kuidas Federer polnud alguses kindel, kas ta peaks naisega käima hakkama või mitte.

«Ta küsis seda meilt kõigilt,» meenutas tennisnet.com-iga vestelnud Groeneveld. «Me ei soovitanud seda, kuna ta oli nii noor ja saanuks vabadust nautida.» Federer oli siis 19-aastane, Slovakkias sündinud, aga Šveitsi esindanud Miroslava Vavrincova kolm aastat vanem.

Groeneveldi sõnul tegi Federer tagantjärele targana õigesti, kui otsustas nõuandjate vastu. Hollandlase sõnul õppis šveitslane Mirkaga koos olles, kuidas oma emotsioone kontrollida.

Federer ja Vavrincova abiellusid 2009. aastal mehe sünnilinnas Baselis ja neil on neli last: kaksikõed Myla Rose ja Charlene ning kaksikvennad Lenny ja Leo.

Kui Rogerit peavad paljud tenniseajaloo parimaks meesmängijaks, siis Mirka lõpetas 2002. aastal jalavigastuse tõttu karjääri. Parimal juhul jõudis ta maailma edetabelis 76. kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles