Federer: ma ei näe põhjust, miks praegu treenida

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Roger Federer.
Roger Federer. Foto: PA Pictures/Scanpix

Šveitsi tenniselegend Roger Federer tunnistas, et ta ei näe praegu ühtegi põhjust, miks igapäevaselt trenni teha. 

Tennisemaailm on koroonaviiruse tõttu võistluspausil vähemalt 31. juulini, kuid paljud valgepallurid on juba praegu kindlad, et see kuupäev lükatakse ülemaailmsete reisipiirangute tõttu edasi. Maailma tenniseorganisatsioonid ATP ja WTA teevad hetkel aga plaane augustis taas karussellile hoog sisse lükata. 

«Olen füüsiliselt terve, kuid ausalt öeldes ei näe ma praegu ühtegi põhjust treenimiseks, kuna läheb veel kaua aega, enne kui võistlustega taas pihta hakatakse,» sõnas ta vestluses Brasiilia legendi Gustavo Kuerteniga.

Küll kinnitas šveitslane, et lõpetamismõtteid ta veel ei mõlguta: «Praegu on oluline lihtsalt tervist hoida. Kui võistlused tulevad taas lähemale, on mul eesmärk silme ees ning olen uuesti ülimotiveeritud.»

Lisaks tunnistas Federer, et tal pole mingit tahtmist tühjade tribüünide ees mängima hakata. «Ma ei suuda tühje staadione ette kujutada. Ma tõesti loodan, et seda ei juhtu kunagi. Vahest suudame ära oodata vajaliku perioodi, et jätkata tennisega normaalsel viisil. Kasvõi nii, et tribüünidest on täidetud kolmandik. Minu jaoks oleks igatahes suurturniiri mängimine päris tühjade tribüünide ees väga raske,» sõnas 38-aastane Federer, kelle auhinnakapist võib leida 20 suure slämmi trofeed. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles