Kalle Rovanperä kolis rallikarjääri nimel Eestisse elama (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä. Foto: McKlein/Toyota Gazoo Racing WRT

Kui esimesed koroonanädalad veetis Soome rallitalent Kalle Rovanperä kodumaal, siis pärast piiride avanemist tuli ta Eestisse, kus asub ka tema uus kodu.  

«Kolisin Eestisse tänavuse aasta alguses ning nüüd on võimalik ka siin väheke aega veeta,» sõnas tänavu esimest aastat WRC-sarjas kihutav Rovanperä MTV Uudistele. 

Noormehe kolimise põhjus oli vägagi lihtne – töö. «Toyota tegemised toimuvad siin, mistõttu on palju lihtsam siin läheduses elada,» viitab ta Peetris asuvale Toyota baasile. 

Kuigi koroonapausil on Rovanperä sõnul ka häid külgi - eeskätt perega koos olemine - siis praeguseks on ta võidukihutamist juba tõsiselt igatsema hakanud. «See hakkab juba vaikselt tunda andma. Või tegelikult päris palju juba. Istusin viimati ralliautos Mehhikos, mis oli päris kaua aega tagasi,» sõnab ta. 

Noormehe kihutamisjanu kustutamisele ei aita kaasa ka fakt, et ta on roolis istunud praktiliselt nii kaua kui mäletab. Kui pärida, millal võis ta viimati nii kaua ralliautost eemal olla, kostab Rovanperä, et ilmselt seitsme- või kaheksa-aastaselt. 

«Ralli on olnud mu igapäevarutiini osa juba kümme aastat. Seetõttu ongi praegu imelik olla,» tunnistab soomlane. 

Autoralli MM-sari peaks praeguse kalendri kohaselt jätkuma augusti esimesel nädalavahetusel Soomes, kuid põhjanaabrite võidukihutamise kohal ripuvad koroonapandeemia tõttu samamoodi mustad murepilved. Rovanperä loodab siiski, et tal õnnestub tänavu Jyväskylä teedel kihutada. Kas või hilissügisel. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles