BLOGI PSG mängis Leipzigi igas elemendis üle ja kindlustas esmakordselt koha Meistrite liiga finaalis

Karl-Joosep Küngas
Copy
Avavärava autor Marquinhos.
Avavärava autor Marquinhos. Foto: David Ramos/AP

Meistrite liiga esimeses poolfinaalis läksid vastamisi Saksamaa klubi RB Leipzig ning Prantsusmaa tippklubi Pariisi Saint-Germain. Selgelt favoriidiks olnud PSG võttis kindla 3:0 võidu ja jalutas meeskonna ajaloos esmakordselt finaali.

Kuigi veerandfinaalide järgi võis ennustada, et nende meeskondade vahel läheb väga tuliseks heitluseks, siis nii ei juhtunud. PSG pani oma paremuse maksma igas momendis ning igale Leipzigi käigule oli vastus varnast võtta. 

Kohtumist mindi juba juhtima 13. minutil, kui eelmisest lahingust kõrvale jäänud Angel Di Maria tsenderduse suunas väravasse kaitsemängija Marquinhos. Tegelikult oli paar minutit varem võimalus ka Neymaril PSG skoor avada, kuid ründetuusa löök lendas posti.

Avapoolaja lõpus suurendas PSG oma eduseisu veelgi. Sedapuhku oli peaarhidektiks Leipzigi väravasuul seisev Peter Gulacsi, kelle ebaõnnestunud väljalöögi kasutas ära Di Maria ise ja kostitas sakslasi riietusruumiväravaga.

Kuigi Leipzig üritas poolajapausilt naastes teravusi luua, siis sellega lõigati ikkagi näppu. Enda tagala jäeti liiga avatuks ning järjekordne ebaõnnestunud klaarimine kaitses andis võimaluse Juan Bernatile peaga eduseisu kasvatada. 

Kohtumise lõpp oli lihtsalt üks palli veeretamine ning midagi väga ohtlikku enam ei suudetudki luua. PSG mehed lihtsalt ei soovinud ning Leipzigil polnud täna võimu. Ilmselt võivad nemad võtta seda tänast matši suure kogemusena, mida tulevikus enda kasuks pöörata.

1970. aastal loodud PSG jõudis nõnda 3:0 võiduga esmakordselt Meistrite liiga või sellele eelnenud tugevaima klubisarja finaali. Seal tuleb neile vastu Müncheni Bayerni ja Lyoni vahelise lahingu võitja. Igatahes tekib neil viimaks võimalus tasuda omanikule veava ja investeeringud nendesse. Meeskonna ehitamiseks on kulutatud ju enam kui 1 miljard eurot.

Tagasi üles