Eestlannadele jäi MK-etapil poolfinaali uks suletuks (1)

Copy
Nelli Differt
Nelli Differt Foto: Tairo Lutter

Kolumbias Calis toimunud epeevehklemise MK-etapil jäi Eesti koondislaste laeks veerandfinaal.

Kuna Eesti epeenaiskond pudenes 2024. aasta olümpiamängudelt kõrvale jäämise tõttu EOK-rahadelt – alles jäi vaid C-kategooria ehk ettevalmistustoetus – saatis meie alaliit Kolumbiasse vaid Pariisi piletit omava Differti, kel on võimalik seal olümpiat silmas pidades parandada edetabelikohta. Oma kulu ja kirjadega lendas üle ookeani ka Kirpu.

Erinevalt Differtist tuli temal põhitabelisse pääsemiseks alustada ka kvalifikatsioonist, kuid Kirpul õnnestus tihedast sõelast ikkagi läbi murda.

Kirpu oli avaringis 15:13 üle kahe aasta tagusest MM-hõbedast Alexandra Ndolost, seejärel alistas 15:11 ameeriklanna Margherita Guzzi Vincenti ning 16 parema seas seljatas kindlalt 15:6 lõunakorealanna Park Sohyeongi. Veerandfinaalis osutus Nathalie Moellhausen sel korral liiga kõvaks pähkliks ja Brasiilia esinumber teenis 15:12 võidu.

Differt oli järjepanu üle poolatar Kinga Zgryzniakist 15:7, šveitslannast Vanie Gogniat'st 15:11 ja kaheksandikfinaalis alles lisaajal 12:11 itaallannast OM-hõbedast ja kahekordsest maailmameistrist Rossella Fiamingost. Nii nagu Kirpul, sai ka Differti teekond läbi kaheksa parema hulgas, kus tuli tunnistada itaallanna Federico Isola 15:10 paremust.

Turniirivõidu teenis lõpuks prantslanna Auriane Mallo, kes alistas finaalis 15:14 itaallanna Giulia Rizzi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles