Video Tänak ja Järveoja lendasid Türki eralennukiga

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja lendamas Türgi poole.
Ott Tänak ja Martin Järveoja lendamas Türgi poole. Foto: Ekraanitõmmis

Sel nädalavahetusel sõidetakse autoralli MM-hooaja viies etapp Türgis. Ott Tänak ja Martin Järveoja lendasid võistluspaika eralennukiga.

Autoralli valitsev maailmameister Tänak lisas sotsiaalmeediasse reisist minutilise videomontaaži, kust oli näha, et Eesti ralliekipaažiga reisis koos ka Markko Märtin.

Eralennukiga lendamine on praegusel Covid-19 ajastul kahtlemata turvalisim viis võistluspaika jõuda. Nii puutuvad sportlased kõige vähem võõraste inimestega kokku ning on suurem tõenäosus, et kohapeal antav koroonaviiruse test on negatiivne. Tõsi on ka see, et ralli toimumispaika Marmarisse pole tavalendudega just kõige mugavam saada. Koos ümberistumistega võtab reis enam kui 12 tundi.

Viimasel kuul on Türgis koroonaviiruste juhtumite arv kõvasti kasvanud. Maailmas hoiab Türgi koroonahaigete edetabelis 18. kohta. 84 miljoni elanikuga riigis on registreeritud 290 000 haigusjuhtumit, millest 7000 on lõppenud surmaga.

Türgi MM-etapp on sel hooajal peetavast seitsmest etapist viies. Sõitjate arvestuses hoiab Tänak 66 silmaga kolmandat kohta. Tema ees on kaks Toyota sõitjat: Sebastien Ogier 79 ja Elfyn Evans 70 punktiga.

Türgi ralli naasis MM-kalendrisse tunamullu. Kuigi Tänak ei näidanud seal Toyotaga parimat kiirust, suutis ta targa sõiduga probleeme vältida ning krooniti ralli võitjaks. Mullu eestlastel nii hästi ei läinud, sest tehniliste probleemide tõttu jäädi ralli esikümnest välja. Küll aga võttis Tänak maksimumi punktikatselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles