Video Rovanperä eksis jälle: soomlane kihutas vastu puud (1)

Postimees Sport
Copy

20-aastase soomlase Kalle Ronvaperä jaoks lõppes Sardiinia ralli juba laupäeval sõidetud teise kiiruskatsega.

Kiires paremkurvis kaldus Ronvaperä Toyota tagaosa teelt välja vastu puud ning lendas sealt spinni, kuid juba ilma rattata.

Soomlase auto jäi tee peale üsna halba kohta seisma, segades tagant poolt startijaid. «Kallel oli suur õnnestus. Halb koht, aga oli ikkagi võimalik mööda saada. Nende puude vahel ongi keeruline,» lausus Ott Tänak kiiruskatse lõpus.

Sardiinia ralli on Ronvaperä jaoks täielikult ebaõnnestunud, sest juba ralli testikatsel keeras ta auto üle katuse. Ralli esimesel võistluspäeval vaevasid tema Toyotat aga tehnilised probleemid ning päeva lõpus kaotas ta liidrile juba enam kui kahe ja poole minutiga.

Juba enne Sardiinia ralli algust tunnistas ta, et tegu on tema jaoks ühe raskeima etapiga MM-sarjas. Paraku tähendab tänane väljasõit, et Ronvaperäl jäävad läbimata väärtuslikud kilomeetrid kogemuste pagasi suurendamiseks.

Toyota tiimipealik Tommi Mäkinen andis laupäeva õhtul väikese ülevaate kahjudest. «Kogu auto tagune on katki ja seda mõlemalt poolt. Rattad on samamoodi alt ja lisaks on ka turvapuur kahjustada saanud,» sõnas ta. 

Viimane fakt tähendab, et soomlane ei naase ka homme rajale. Seda kinnitas ka Toyota spordidirektor Kaj Lindström. «Kallel ei vedanud täna, kuid õnneks jäi ekipaaž pärast sellist karmi õnnetust terveks. Homme nad rajale ei naase, kuna meil ei õnnestu autot siin terveks teha.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles