Meedia: UEFA on EMi osas tegemas kardinaalseid muudatusi

Karl-Joosep Küngas
Copy
UEFA Euro 2020 embleem.
UEFA Euro 2020 embleem. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Euroopa jalgpalliliit on koroonaviiruse ägedamaks muutumisel otsimas varuplaani, et saaks ohutult korraldada järgmisel aastal Euroopa meistrivõistlusi.

Tegelikult pidi suurturniir toimuma juba tänavu suvel, kuid COVID-19 epideemia paisumisel otsustati see nihutada järgmisesse aastasse. Teatavasti soovitakse see pidada 12 erinevas riigis, kuid üha rohkem paistab, et selline plaan ei lähe läbi.

Nõnda kaalubki UEFA hetkel variante, kuidas ikkagi turniir kenasti ja ohutult toimuda saaks. Prantsusmaa meedia andmetel pöördus Euroopa alaliit selle küsimusega Venemaa poole, kes üksinda korraldamise enda kanda võtaks. Meie idanaabrid osutusid valituks, kuna neil on juba kogemus jalgpalli tähtsündmuse korraldamisega, kui tunamullu seal MM toimus ning ka madal koroonaviirusesse nakatumine.

Kui maailmas on COVID-19 viirusega nakatunud 46,5 miljonit inimest, kellest surnud enam kui 1,2 miljonit, siis Venemaa ametlikud numbrid, arvestades rahvaarvu, on küllalt madalad. Venemaal on tuvastatud 1,65 miljonit juhtumit, millest surmaga lõppenud 28 473. 

Tegelikult pidigi 2021. aasta juunis ja juulis toimuv suurturniir jõudma Venemaale, kuna üheks korraldajaks määrati Peterburg. Seal oleks toimunud kolm alagrupi kohtumist ning lisaks veel üks veerandfinaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles