Tour de Ski: Venelaste peo rikkus ära hooaja esimese poodiumikoha noppinud itaallane

Karl-Joosep Küngas
Copy
Venelaste vahele suutis end mahutada Francesco de Fabiani.
Venelaste vahele suutis end mahutada Francesco de Fabiani. Foto: Gian Ehrenzeller/epa

Murdmaasuusatajate suurvõistlus Tour de Ski jätkus täna Itaalias Val di Fiemmes, kus oli kavas ühisstardiga sõidud. Meeste konkurentsis noppis juba juba viienda etapivõidu venelane Aleksander Bolšunov ja naistes jäi alistamatuks Natalia Neprjajeva.

Viimastel etappidel on Venemaa koondis saanud palju rõõmustada. Meeste seas võeti Toblachist lausa viisik- ja nelikvõidud, kuid täna nõnda hästi ei läinud. Kollases liidrisärgis rajale läinud Bolšunovile ühtegi vastast täna ei olnud ning esimesena tuli mees finišisirgele, kus ta jällegi domineeris.

Samas tegi kodulumel uhket sõitu itaallane Francesco De Fabiani, kes juhtis suurema osa sõidust ning tuli finišisse uhkel teisel kohal. See oli mehele koguni esimene poodiumikoht tänavusel hooajal ning viimati mahtus ta esikolmikusse tunamullu Cogne sprindis. Samas on see distants just tema meelisala, sest kokku on tal õnnestunud 15 km ühistardistsõidus astuda kuuel korral enne tänast pjedestaalile.

De Fabiani järel tuli finišisse jällegi kolm venelast. Aleksei Tšervotkin kolmandana, Ilja Semikov neljandana ning Ivan Jakimuškin viiendana. Esikuuikusse mahtus veel ka sakslane Janosch Brugger.

Naiste seas sai kõige enam rõõmustada jällegi Venemaa koondis. Poodiumi kõrgeimale astmele astus Natalia Neprjajeva, kes spurtis enne finiši konkurentidelt eest. Teisena lõpetanud sakslanna Katharina Hennig jäi võitjast 2,4 sekundi kaugusele ja poodiumile kerkis veel ka poolel distantsil rünnakut üritanud rootslanna Ebba Andersson (+4,1).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles