Kalju kinnitas suhet treeneri ja Trisna vahel: see põhines vastastikusel mõistmisel ja kokkuleppel

Postimees Sport
Copy
Nõmme Kalju jalgpalliklubi tegevjuht Ehte Eamets.
Nõmme Kalju jalgpalliklubi tegevjuht Ehte Eamets. Foto: Nõmme Kalju Kodulehekülg

Sel nädalal tuli Eesti endine jalgpallur, kes kannab praegu nime Mia Belle Trisna, avalikkuse ette, kus rääkis, et üks treener röövis temalt 14-aastasena süütuse. Postimees vestles eraldi mitme Nõmme Kalju naiskonna köögipoolega tuttava anonüümseks jääda soovinud allikaga, kes usuvad, et ohvreid on veel ning vutiõpetaja «hobist» arendada väljavalitud mängijatega eriti lähedasi suhteid oli teadlik ka tema tööandja. Nüüd avaldas Nõmme Kalju enda kommentaari.

Avaldame Nõmme Kalju tegevjuhi Ehte Eametsa kommentaari täismahus ja toimetatud kujul.

«Ühe neiu süüdistused meie kauaaegse ja hinnatud treeneri aadressil on vaieldamatult suur üllatus. Kui see uudis temani jõudis, tuli ta kohe meiega sellest rääkima. Ta oli nii šokis ja üllatunud, et ta ei leidnud isegi sõnu. Oleme vestelnud kõne all oleva treeneriga, kes on meile kinnitanud, et tal oli tõepoolest lähedane suhe «Õhtu!» saates esinenud neiuga, kes soovis toona FC Flora naiskonna jalgpallurina temalt eratreeninguid ja sealt see suhe algaski. Nad olid suhtes seitse aastat ja suhe põhines vastastikusel mõistmisel ja kokkuleppel ning kestis veel aastaid ka pärast seda, kui neiu oli saanud täisealiseks. Seega oleme pehmelt öeldes šokeeritud tema 13 aastat hiljem esitatud kahtlustustest.

Saime teada treeneri heast läbisaamisest, võib öelda suhtest, kahtlused tõstatanud naisterahvaga, aga seda perioodist, kui ta oli täisealine. Samas ei ole meil seni olnud mingit alust ja ka õigust olnud sekkuda ühegi treeneri eraellu. Treenerina on ta oma tööd teinud hästi ja selles osas klubil pretensioone ei ole.

Pean vajalikuks rõhutada, et alustasime klubi juhtkonnaga kohe pärast saadet vestluseid meie kasvandike, treenerite ja abipersonali ning seotud lapsevanematega, kes on meile väitnud, et neil ei ole etteheiteid ühegi treeneri käitumise suhtes nii jalgpallimurul kui väljaspool seda.

Kinnitan, et oleme igakülgselt valmis toetama jalgpalliliidus algatatud menetlust tõe tuvastamiseks võimalikult kiiresti, et taastada töörahu Eesti jalgpallis. Oleme siiralt üllatunud, et neiu otsustas pöörduda ajakirjanduse, mitte meie, jalgpalliliidu või õiguskaitseorganite poole.

Kuni asjaolude selgumiseni oleme peatanud treeneriga töölepingu.»

Copy
Tagasi üles