Kohus lükkas Heiki Nabi kaebuse esialgu tagasi

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Foto: Mihkel Maripuu

Pühapäeval saabus teade, et Heiki Nabi kaebab Eesti antidopingu esialgse võistluskeelu määramise eest Harju maakohtusse. Täna teatas kohus, et jätab avalduse esialgu läbi vaatamata.

«Kohus otsustas jätta Heiki Nabi hagiavalduse ja hagi tagamise avalduse käiguta ning anda talle tähtaja selle nädala lõpuni puuduste kõrvaldamiseks,» teatas Postimehele Harju maakohus, kuid ei lisanud, millised olid hagi puudused. 

Paul Keres.
Paul Keres. Foto: Sander Ilvest

Küll aga avas veidi tausta Nabi kaitsja Paul Keres. «Puudused olid seotud tõendite vormistamise ja tõlgetega. Formaalsed. Samuti palus kohus selgitada täiendavalt esialgse võistluskeelu olemust. See on normaalne protseduur,» ütles ta Postimehele ning lisas, et tõenäoliselt võetakse hagi pärast parandusi menetlusse. 

Eesti Antidopingu ja Spordieetika Sihtasutus (EADSE) ja Eesti Antidoping (EAD) määrasid maadlejale 17. veebruaril esialgse võistluskeelu, sest 6. jaanuari võistlusvälise dopingukontrolli analüüs sisaldas keelatud ainet letrosooli. Pühapäeval saabus teade, et Nabi ja tema tiim kaebasid otsuse Harju maakohtusse. 

Väidetavalt käitusid EADSE ja EAD vastuoluliselt, varjasid sportlase eest olulist materjali, millega tal nende enda reeglite järgi on õigus enda kaitse ettevalmistumiseks tutvuda, ning läksid vastuollu Rahvusvahelise Antidopinguagentuuri (WADA) koodeksiga. Antidopingu juhatuse liige Henn Valimäe pidas neid süüdistusi alusetuks.

Eile teatas Keres sotsiaalmeedias, et võitleb sportlase õiguste eest, sellest saab lähemalt lugeda siit. 

B-proovi avamine on veninud koroonaviiruse tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles