Metsikute krampidega rajal võidelnud maailmameister tuli autoga metsast välja tuua

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Frida Karlsson
Frida Karlsson Foto: Philipp Guelland/Epa/Scanpix

Kuuekordne murdmaasuusatamise MM-medalist Frida Karlsson läks nädalavahetusel Rootsi meistrivõistluste 30 km vabatehnikasõidus starti poodiumimõtetega, kuid reaalsus osutus sootuks teistsuguseks. Ja valusamaks. 

Karlsson alustas suusasõitu hästi ning näitas esimeses vaheajapunktis kõige kiiremat minekut. Seejärel hakkasid teda kimbutama aga krambid ning 8,7 km peal – Ebba Anderssoni järel veel teisel kohal olles – tuli tal rajalt lihtsalt kõrvale astuda. 

«Ta lihtsalt karjus metsa vahel. Tema jalad pole kunagi nii krambis olnud,» sõnas suusataja ema Mia Karlsson. Häda osutus lausa nii tõsiseks, et isegi lõdvestusmasaaž ei aidanud, mistõttu tuli rootslannale lõpuks metsa auto järele kutsuda. 

«Ta poleks pidanud tegelikult startima, sest tal oli juba [päev varem toimunud] sprindis probleeme, kuid ta lihtsalt nii väga tahtis,» lausus ema Mia.  

Kuna tegemist oli Karlssoni tänavuse viimase võistlusega on Oberstdorfi MMilt kolm medalit noppinud suustajal võimalik nüüd aeg maha võtta ning enda jalaprobleemidega tegeleda. «Järgmised kaks nädalat tegelen ainult taastusravi ja venitustega,» lubas rootslanna. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles