90 minutit on liiga palju: Superliiga kaalub jalgpallimängud lühemaks muuta

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Madridi Real ja Liverpool kohtusid tänavu Meistrite liiga veerandfinaalis, kuid juba uuel hooajal võivad vastamisi minna Superliigas.
Madridi Real ja Liverpool kohtusid tänavu Meistrite liiga veerandfinaalis, kuid juba uuel hooajal võivad vastamisi minna Superliigas. Foto: JON SUPER/AP

Euroopa jalgpalli Superliiga presidendi Florentino Perezi sõnul võib juhtuda, et peagi hakkavad jalgpallimatšid olema 90 minutist lühemad. Vähemalt tema juhitud Superliigas.

«Jalgpall peab muutuma ja kohanema. Peame analüüsima, miks noorte inimeste seast, vanuserühmas 16 – 24 aastat, vaid 40 protsenti on jalgpallist huvitatud. Miks? Sest liiga palju on ebakvaliteetseid mänge ning neil on meelelahutuseks teistsugused platvormid,» lausus Perez intervjuus El Chiringuitole.

«See on reaalsus. Nad ütlevad, et mängud on liiga pikad. Kui tahame, et jalgpall püsiks elus, peame midagi muutma. Vahepeal me ei mõista oma lapsi ega lapselapsi. Nad on teisest generatsioonist. Kui noor inimene ei vaata tervet mängu, siis järelikult pole see piisavalt huvitav või tuleb meil mängud lühemaks teha. Kui aus olla, siis osasid mänge ei suuda ma isegi lõpuni vaadata,» jätkas Perez.

Madridi Reali ning nüüdsest ka Superliiga president avaldas soovi uue võistlussarjaga alustada juba sel hooajal.

Superliigaga on praeguseks liitunud 12 asutajaklubi, kellest kuus on Inglismaalt (Manchester United, Manchester City, Liverpool, Londoni Chelsea, Londoni Arsenal, Londoni Tottenham Hotspur), kolm Itaaliast (Juventus, AC Milan, Milano Internazionale) ja kolm Hispaaniast (FC Barcelona, Madridi Real, Madridi Atletico).

Nii UEFA kui ka FIFA on Superliiga loomise vastu, ähvardades asutajaklubisid sanktsioonidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles