Rovanperä muretseb Safari rallil loomade pärast: ma imestaks, kui kellelgi nendega probleeme ei teki

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kui tavalistel rallidel muretsevad sõitjad fännide pärast, siis Safaris valutatakse südant loomade pärast. Pildil Kalle Rovanperä stiilinäide Rally Estonialt.
Kui tavalistel rallidel muretsevad sõitjad fännide pärast, siis Safaris valutatakse südant loomade pärast. Pildil Kalle Rovanperä stiilinäide Rally Estonialt. Foto: Tairo Lutter

Rallimaailma üks suurimaid talente Kalle Rovanperä leiab ennast Safari ralli eel omapärasest olukorrast. Nimelt läheb ta võidukihutamisele vastu kolme katkestmise pealt. 

Seega on soomlase jaoks väga oluline Keenias väikse pausi järel taas tulemus kirja saada, kuid pedaalitallaja teab ise ka väga hästi, et see ei sõltu ainult temast. Kuna ralli on tehnikasport, käivad erinevad tehnilised probleemid ja sellest tulenevad katkestamised lihtsalt ala juurde. Kuid Safaris on lisaks veel loomade-efekt, mis võib samamoodi kedagi teepervele jätta. 

Juba recce ajal said sõitjad erinevate loomadega tutvust teha ning see panigi Rovanperä muretsema, ega ralli enda ajal midagi juhtu? «Siin on nii palju loomi katsete lähistel, seega ma küll imestaks, kui kellelgi ei tekiks probleeme. Rajaga tutvumise käigus nägime neid igal pool. Ma lihtsalt loodan, et me ei pea nende vahel hakkama edasi-tagasi põikama,» sõnas soomlane portaalile Rallit.fi. 

Tõsisemad rallisõbrad mäletavad kindlasti, kuidas omal ajal oli Safari rallil igal autol oma helikopter, kes sõitjat loomakarjade eest hoiatas. Praegu asjad enam nii ei käi ning Ott Tänak sõnas samamoodi ralli eel, et siin tuleb loota lihtsalt õnnele, et ükski loom ega lind suurel kiirusel tee peale ei roniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles