Eurosarjaks valmistuv Pärnu meeskond võtab jumet

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Robert Valge.
Robert Valge. Foto: Tairo Lutter

Tänavu Eesti meistrivõistlustel hõbedale jõudnud ning uuel hooajal esimest korda ennast ka eurosarjas proovile panev Pärnu Sadam sai paika järgmise pusletüki. 

Tänavune Eesti hõbedabklubi andis ühismeedias teada, et juba 2014. aastal Pärnu meeskonna ridades debüteerinud 24-aastane Robert Valge jätkab suvepealinna klubi esindamist ka kahel järgmisel aastal. 

«Kui eelmine aasta Kalev/Cramo pakkus meile võitu, aga me ei olnud valmis veel vastu võtma, siis nüüd tahaks ikka tõsiselt Cramol elu raskeks teha!» on 24-aastane mees ise valmis meeskonnaga veelgi suuremat tükki hammustama. 

Tagatipuks on Valge eluga Pärnus vägagi rahul. «[Klubi mänedžer Johan] Kärp täitis eelmisel aastal raskel koroona ajal kõik lubadused ja rohkemgi, nii et ma ei näe, miks ma peaks kuskile mujale Eestis iga suvi ennast pakkumas käima,» lisas 192sentimeetrine Valge. 

Valge alustas oma profikarjääri Pärnus 2014. aastal, kuid siirdus seejärel vahepeal Hispaaniasse õnne otsima. Seal käis ta läbi kõik liigatasemed ning debüteeris lõpuks ka kohalikus kõrgliigas ehk ACBs

Maarjamaale naases tagamängija 2019. aastal, kui tõmbas selga Tartu Ülikooli särgi, eelmisest aastast kuulub ta taas Pärnu ridadesse. Eesti koondiseski debüteerinud Valge näitajad Eesti-Läti korvpalliliigas olid mullu keskmiselt 29,7 minutit, 13,3 punkti, 1,8 lauapalli ja 1,9 resultatiivset söötu. Eesti meistrivõistlustel olid vastavad numbrid: 27,2 minutit, 12,8 punkti, 1,9 lauapalli ja 1,6 söötu.

Valge on neljas mängija, kelle Pärnu avalikult välja hõisanud. Varem oli klubi teatavaks teinud Hugo Toomi, Andris Mistersi ja Mihkel Kirvese jätkamise

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles