Rivo Vesik vaatas tagasi viiele aastale Venemaa koondise treenerina

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Rivo Vesik Venemaa koondise dressis.
Rivo Vesik Venemaa koondise dressis. Foto: Venemaa Võrkpalli Föderatsioon

Äsja Tokyo olümpial treenerina hõbemedali teeninud Rivo Vesik võttis oma Facebooki seinal kokku viimase viie aasta tegemised Venemaa rannavõrkpallikoondise treenerina.

Ametlikult on Vesik meie idanaabrite juures tegutsenud alates 2016. aastast, kuid tegelikult abistas ta nõu ja jõuga venelasi ka Rio de Janeiro olümpial. 

Tema viisaastaku tipphetkeks on kahtlemata Tokyo olümpia, kus hoolealused Vjatšeslav Krasilnikov ja Oleg Stojanovski said kaela hõbemedalid. Kaks aastat varem sai sama tandem MMil kaela aga kuldse autasu.

«Nüüd, kus on aega olnud natuke seedida viimast viite aastat, otsustasin ka kogu universumile jagada, mis selle käigus välja tuli,» alustas Vesik kirjutist. «Mõeldes sellele ajale, mis jäi tänase päeva ja Rio olümpia vahele, tulid peale külmavärinad. Ma ei ole kunagi mõelnud sellele, mida oleme tegelikult saavutanud! Maailma absoluutses tipus olles on keeruline mõelda tagasi, kuna koguaeg tulevad uued asjad peale.»

Vesik luges üles senised saavutused:

  • MM-i pronks ja kuld
  • EM-i kaks hõbedat
  • OM-i hõbe
  • Maailmakarika finaali kuld
  • Umbes 25 medalit MK-etappidelt
  • Kaks aastat (vist) maailma esinumbrid.

«Siiani lugedes seda nimekirja ei ole päriselt jõudnud kohale kui suur see tehtud töö on,» jätkas Vesik, ent märkis, et tema jätkamine Venemaa koondise eesotsas on praegu veel lahtine.

Kirjatüki lõpetuseks tõi Vesik välja aga ühe kummalise seiga. «Hooaeg lõppes maailma kõige ajuvabama asjaga, mida olen kogenud rannavolles. Nimelt on käimas Vjatšeslav Krasilnikov ja Oleg Stojanovski ning Herrera-Gavira mängu kolmas geim. Venelased võtsid aja maha, istusid oma toolidel ja järsku tuli see mees ja võttis nende palli endale.

Oleg ütles «Sorry sir, that is our ball (Vabandust, see on meie pall)», kuid mees vastas «I need to check the pressure of the ball (Ma pean kontrollima palli rõhku)» ja pani plehku. Pätt jäi turvakaameratele kahjuks ainult tagant ja telefonidel pole veel tagumiku tuvastamise funktsiooni.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles