JÄRELVAADATAV JA BLOGI ⟩ Eesti korvpallikoondis kohtub MM-valiksarjas Iisraeli, Saksamaa ja Poolaga

Ville Arike
, reporter
Copy
Eesti korvpallikoondis.
Eesti korvpallikoondis. Foto: Raul Mee

Teisipäeval loositi 2023. aasta korvpalli MMi valiksarja alagrupid. Eesti loositi D-gruppi ja vastasteks saadi Saksamaa, Poola ja Iisrael. Postimees vahendas Šveitsis Miesis toimunud loosimistseremooniat tekstilises otseblogis.

Otsepilt:

Enne loosimist:

Euroopa tsoonis on konkurentsi jäänud 32 meeskonda, kes hakkavad võitlema tosina finaalturniiri pileti nimel. Esimesel etapil jagatakse meeskonnad 8 neljaliikmelisse alagruppi. Omavahel mängitakse kodus-võõrsil süsteemis 2 korral läbi. Iga alagrupi 3 parimat (ehk kokku 24 meeskonda) pääsevad järgmisele etapile, kus moodustatakse 4 kuueliikmelist vahegruppi (iga vahegrupp 2 alagrupi meeskondade põhjal), senised võidud-kaotused võetakse kaasa. 2. etapilt pääsevad MMile täpselt pooled osalejad ehk iga vahegrupi 3 parimat.

Loosimiseks moodustati tugevusgrupid maailma edetabeli põhjal. Eesti asub seal 49. kohal, valikturniiril osalevatest Euroopa riikidest aga 26. kohal. See tähendab kohta 7. tugevusgrupis, vastasteks saadakse 3 kõrgemal kohal olevat meeskonda.

Pooled alagrupid moodustatakse 1., 4., 5. ja 8. tugevusgrupi ning pooled alagrupid 2., 3., 6. ja 7. tugevusgrupi meeskondadest. See tähendab, et pooled osalevatest koondistest Eesti vastasteks praegu tulla ei saa (küll aga tulevad 2. etapil, kui pääseme alagrupis 3 parima hulka).

Eestiga samas, 7. tugevusgrupis on Island, Bulgaaria ja Valgevene.

Üks vastane tuleb 2. tugevusgrupist, kuhu kuuluvad Itaalia, Leedu, Kreeka ja Saksamaa (1. grupis on maailma edetabelis esikuuikusse mahtuvad Hispaania, Sloveenia, Prantsusmaa ja Serbia).

Teine vastane tuleb 3. (Tšehhi, Poola, Venemaa, Türgi) ja kolmas vastane 6. tugevusgrupist (Suurbritannia, Iisrael, Bosnia ja Hertsegoviina, Holland).

MM-valikturniir

Euroopa tsooni loosimise tugevusgrupid

1. grupp: Hispaania, Sloveenia, Prantsusmaa, Serbia.

2. grupp: Itaalia, Leedu, Kreeka, Saksamaa.

3. grupp: Tšehhi, Poola, Venemaa, Türgi.

4. grupp: Horvaatia, Montenegro, Läti, Ukraina.

5. grupp: Soome, Gruusia, Belgia, Ungari.

6. grupp: Suurbritannia, Iisrael, Bosnia ja Hertsegoviina, Holland.

7. grupp: Island, Eesti, Bulgaaria, Valgevene.

8. grupp: Põhja-Makedoonia, Rootsi, Portugal, Slovakkia.

Pooltesse alagruppidesse loositakse 1., 4., 5. ja 8. tugevusgrupi ning pooltesse 2., 3. 6. ja 7. tugevusgrupi meeskonnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles