Thomas Häberli: meie värav äratas belglased, Lukaku lööb väravaid ka maailma tippkaitsjate vastu

Ville Arike
, reporter
Copy
Eesti jalgpallikoondise peatreener Thomas Häberli.
Eesti jalgpallikoondise peatreener Thomas Häberli. Foto: EJL

Eesti jalgpallikoondise peatreener Thomas Häberli kiitis pärast 2:5 kaotust Belgiale oma hoolealuseid lõpuni võitlemise eest, aga nentis, et vastas oli klassi võrra kõrgem meeskond ja mängijad.

«On tore, et lõime kaks väravat, aga pole võimalik võita, kui lased endale lüüa viis. Samas oli vastas maailma edetabelit juhtiv meeskond. Meie kiire avavärav äratas nad üles ning nad panid pärast seda väga tugeva ja kõrge surve peale,» nentis Häberli.

Ta märkis, et Eesti ei soovinud ainult kaitsta ja üritas rünnata nii palju, kui võimalik. Häberli jäi rahule asjaoluga, et mängu lõpus suudeti lüüa veel üks värav. 

Vastaste klassist rääkides tõi Häberli näiteks ründaja Romelu Lukaku. Eriti ilmekas oli tema teine värav, kus ta lihtsalt kattis Märten Kuuse ees jõuga palli, lõpuks pööras ja lõi nii täpselt, et ka väravavaht Karl Jakob Hein oli võimetu. «Lukaku lööb igal nädalal niisuguseid väravaid!» hüüatas Häberli. «Ning seda maailma tippkaitsjate vastu. Ta näitas tänagi, miks ta on maailma üks paremaid ründajaid.»

Pühapäeval kohtub Eesti maavõistluses Põhja-Iiri ning järmisel kolmapäeval MM-valikmängus Walesiga. Häberli märkis, et järgmine vastane pole sama kõrgest klassist kui Belgia ning Eesti peab eelkõige kaitses oma esitust parandama.

Põhjaiirlased tulevad Tallinna Vilniusest, kus neljapäeval alistati Leedu 4:1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles