Ameerika lahtiste finaalis kohtuvad 19-aastane kanadalanna ja temast noorem briti imelaps (2)

Postimees Sport
Copy
Leylah Fernandez.
Leylah Fernandez. Foto: Danielle Parhizkaran/Usa Today Sports/Scanpix

Aasta viimase suure slämmi turniiri Ameerika lahtiste naisüksikmängu finaalis lähevad vastamisi 19-aastane kanadalanna Leylah Fernandez (WTA 73.) ja 18-aastane Suurbritanniat esindav Emma Raducanu (WTA 150.).

Mõlemad noormängijad šokeerisid poolfinaalis ülikogenud maailma esikümne mängijaid. Fernandez alistas Arina Sabalenka (WTA 2.) kaks ja pool tundi kestnud kolmesetilises matšis 7:6 (7:3), 4:6, 6:4.

Fernandez näitas pingelises vastasseisus väga kõva närvikava. «Minu vaimne tugevus on tulnud aastate pikkuse raske töö kiuste ja läbi pisarate valamise. Olen teinud ohverdusi väljakul ja selle kõrval. Tahtsin finaali nii väga pääseda ja võitlesin iga punkti eest,» ütles maailma teise reketi alistanud Kanada tennisist.

Kusjuures teises ringis pidi noore kanadalanna paremust tunnistama ka Kaia Kanepi (WTA 70.), kelle sõnul mängis vastane ebamugavalt.

Ehk suuremagi üllatusega sai hakkama seni veel maailma esisajast väljas olnud Raducanu, kes alustas turniiri kvalifikatsioonist ja oli alla pooleteist tunni väldanud poolfinaalis 6:1, 6:4 parem Maria Sakkarist (WTA 18.). Raducanust saab ühtlasi esimene briti naistennisist, kes on pääsenud suure slämmi finaali viimase 44 aasta jooksul. Lisaks on ta esimene tennisist, kes pääsenud suurturniiri finaali alustades eelringidest.

«Minu aeg New Yorgius on kulgenud nii kiiresti. Olen enda eest hoolitsenud iga päev ja kolm nädalat hiljem olen äkki finaali. Ma tegelikult ei suuda seda uskuda,» ütles Raducanu pärast kohtumist.

Pole just väga palju spordisõpru, kes oleks Raducanust enne tänavust hooaega midagi teadnud, kuid pärast nii edukat slämmiturniiri on tema nimi paljude inimeste huulil.

Ameerika lahtiste finaal toimub New Yorgis laupäeva hilisõhtul.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles