Pöörane idee? Robert Täht oleks valmis loovutama poole palgast, kui Eestis loodaks superklubi

Copy
Robert Täht.
Robert Täht. Foto: Mihkel Maripuu

Nukralt lõppenud kodusel võrkpalli EMil vigastuse tõttu lõviosa turniirist varumeeste seas veetnud Robert Täht ütles, et täismaja kodupubliku ees mängimise emotsiooni ei asenda miski. 

«See oli minu jaoks kõige-kõige raskem stsenaarium. Alates ajast, kui sain veebruari lõpus vigastada, oli mu esmane eesmärk saada just koduseks EMiks korda. Elasin selle nimel. Paraku ma mängida sisuliselt ei saanudki,» tunnistas nurgaründaja pärast viimast partiid.

«Tunnet, mida pakub kodus sellise publiku ees mängimine, ei saa raha eest osta. Mul on hea meel, et mehed said seda kõike nautida. Ka mina kastis olles, aga see pole ikkagi see. Vahetute emotsioonide jagamine platsil on midagi muud. Kahju, aga tuleb edasi pusida.»

Kuidas võiks saada võimas atmosfäär sagedamaks kui üksikutes koondisemängudes? Võrkpalliajakirjanik Karl Anton Rinaldo viskas õhku üsna pöörase mõtte: meie oma superklubi*, kes tooks ka hooaja sees Saku suurhalli 4000 või enamgi huvilist. 

«Täpselt! Aga sel juhul peaksime mängima kas üle lahe või tegelikult pigem ikkagi Venemaa liigat. Me peaks hoovad itta saama. Täpselt nagu Kalev/Cramo on seda korvpallis teinud. Sel juhul oleks superklubil mõtet,» arvas Täht. 

«Ainult eurosarjas osalemisega sellist klubi teha ei saa, sest häid mänge oleks vaja saada konstantselt. Ja kui selline suurklubi Eestisse tehtaks, siis mina kindlasti sooviksin siin publiku ees kõrget mängu mängida.»

Kui palju oleks Eesti üks paremaid võrkpallureid nõus palgast loovutama. «Oh-oh-hoo...» kõlas esimene vastus. 50 protsenti? «Las ma arvutan oma selle hooaja palgast... Jah! Poolest võiks loobuda küll, et mängida Eestis suures klubis, kes ajab suurt asja.»

Esialgu jääbki see idee aga vaid mõttetasandile. Täht valmistub nüüd hooajaks Poola suurklubi Belchatowi Skraga. Õnneks erinevate vigastuste popurrii teda väga pikaks ajaks platsi kõrvale ei jäta. 

«Taastumiseks läheb veel kolm nädalat ja seejärel veel mõned nädalad mängima saamiseks. Hiljemalt kahe kuu pärast võiks väljakul tagasi olla,» märkis Täht. 

*Superklubina peetakse reeglina silmas võistkonda, kus mängivad oma riigi parimad, kelle kõrvale tuuakse mõned tugevad välismaalased. 

Tagasi üles