Spordi lühiuudised: US Openi värske tšempion kirjutas end ajalooraamatutesse

Postimees Sport
Copy
Emma Raducanu.
Emma Raducanu. Foto: Robert Deutsch/USA Today Sports/Scanpix

US Openil triumfeeris verinoor britt

US Openi naiste tennisetšempioniks krooniti 18-aastane britt Emma Raducanu (WTA 150.), kes alistas finaalis endast aasta vanema kanadalanna Leylah Fernandeze (WTA 73.) 6:4, 6:3. Triumfiga tegi Raducanu ka ajalugu: temast sai esimene kvalifikatsioonist alustanud mängija, kes slämmiturniiri võitnud. Pealegi tegi ta seda settigi kaotamata. Ühtlasi sai maailma edetabelis 150. kohta hoidnud britist madalaima asetusega slämmitšempion. Tõsi, Kim Clijstersil õnnestus 2009. aastal US Openil triumfeerida ka edetabelikohta, olles äsja naasnud kaheaastaselt lapsepuhkuselt.

Annaksin kõik, et [isaga] üks vestlus pidada.

Mick Schumacher peagi ilmavalgust nägevas Netflixi dokumentaalfilmis oma isast Michaelist.

3x3-korvpallikoondis olümpiahõbedatele vastu ei saanud

Eesti meeste 3x3-korvpallikoondis koosseisus Jaan Puidet, Karl Johan Lips, Rait-Riivo Laane ja Oliver Metsalu oli nädalavahetusel võistlustules Pariisis toimunud EMil. Alagrupiturniiri esimesel kohtumisel 18:20 Poolale alla jäänud sinisärgid alistasid teisel kohtumisel 19:17 Sloveenia ning pääsesid nõnda veerandfinaali. Seal tuli meie meestel vastamisi minna aga värske olümpiahõbeda Venemaaga, kellele ikkagi 16:19 alla vannuti.

0:3 (14:25, 13:25, 16:25) jäi Avo Keele juhendatav Läti koondis võrkpalli EMi kaheksandikfinaalis alla Itaaliale.

Eesti koondis tõusis Euroopa eliiti

Eesti meeste rannajalgpallikoondis alistas Euroliiga B-divisjoni finaalis 4:3 Türgi ning tõusis esimest korda A-divisjoni ehk Euroopa 12 parema koondise sekka. Alagrupiturniiril Tšehhist (4:2), Rootsist (7:1) ja Moldovast (4:3) üle olnud sinisärgid jäid finaalis Türgi vastu juba avaminutil kaotusseisu, kuid Kristian Marmori, Argo Alaväli ja Sander Lepiku tabamused koos türklase Seyit Ahmeti omaväravaga tõid Eestile ikkagi ihaldatud võidu.

Levadia alistas Paide, Tammeka õudus jätkus

Eesti jalgpalli kõrgliigas teenis nädalavahetusel kümnenda järjestikuse võidu tabeliliider Tallinna FCI Levadia, kes oli 3:0 üle 27. minutil vähemusse jäänud Paide Linnameeskonnast. Veelgi kindlam oli valitseva meistri Tallinna FC Flora üleolek, kes tagus võõral väljakul Pärnu Vapruse puuri kuus vastuseta palli.

Võidurõõmu tundsid ka FC Kuressaare, kes oli mõneti üllatuslikult 3:0 üle Nõmme Kaljust, Narva Trans, kes alistas 1:0 Viljandi Tuleviku, ning Tallinna JK Legion, kes «kinkis» 3:1 triumfiga äsja peatreenerit vahetanud Tartu Tammekale kuuenda järjestikuse kaotuse.

Premium liiga tabeliseis.
Premium liiga tabeliseis. Foto: jalgpall.ee
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles