Finaali jõudnud Kanepi on lähedal Eesti rekordi uuendamisele (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: Rob Prange

Kui Anett Kontaveit sammus täna finaali Ostrava WTA-turniiril, siis meie teine number Kaia Kanepi sai sama tembuga hakkama grammi võrra nõrgemal tasemel ehk ITF-turniiril.

Maailma edetabelis 68. kohal olev Kanepi alistas Texases Fort Worthis toimuva turniiri poolfinaalis Alexandra Bozovici (WTA 505.) 3:6, 6:3, 6:4.

Eestlanna tegi ligemale kaks tundi kestnud duellis küll viis topeltviga (vs. vastase üks), ent lõi ka kolm ässa (vs. vastase üks) ning võitis koguni 80 protsenti enda esimestest servidest (32/40).

Finaalis astub Kanepile vastu kohalik valgepallur Kayla Day (WTA 574.), kes oli teises poolfinaalis 6:1, 7:6(6) üle argentiinlannast Maria Lourdes Carlest (WTA 276.).

Kui Kanepi peaks 25 000 USA dollari suuruse auhinnafondiga turniiri võitma, uuendaks ta ka endale kuuluvat Eesti rekordit. Nimelt on haapsallanna oma pika karjääri jooksul võitnud praeguseks 19 ITFi turniiri, millest seitse on tulnud pärast 2017. aastal pikalt vigastuspausilt naasmist.

Selles arvestuses keegi kaasmaalannadest talle vastu ei saa. 11 triumfiga on tema lähim jälitaja meie praegune esireket Anett Kontaveit, kellele järgnevad Maret Ani (7) ja Margit Rüütel (6).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles