BLOGI Võimas lõpuspurt tõi Pärnu Sadamale eurosarja avamängus magusa võidu

Ville Arike
, reporter
Copy

Korvpalli FIBA Europe Cupi kvalifikatsiooni avamängus võõrustas Pärnu Sadama meeskond Viini GGMT-d ja võitis 72:67. Postimees tegi mängust tekstipõhise otseblogi. Kolmapäeval mängitakse poolfinaalis Ness Ziona Ironiga Iisraelist.

Enne mängu:

Suvepealinnas algab tugevuselt neljanda eurosarja kvalifikatsiooniturniir. Esimest eurohooaega alustav võõrustaja Pärnu Sadam pistab veerandfinaalis rinda Austria klubiga Viini GGMT, edu korral tuleb homses poolfinaalis vastu FIBA Europe Cupi valitsev meister Ness Ziona Ironi Iisraelist.

Eelmisel hooajal Eesti meistrivõistluste hõbemedali saanud Pärnu meeskonnast on mitu võtmemängijat lahkunud, kuid asemele on toodud uut verd. Peatreener Heiko Rannula avaldas intervjuus Pärnu Postimehele, et ta olnuks ettevalmistusega ajalooliseks turniiriks rohkem rahul, kui eelmisel nädalal toimunuks treeningmäng BC Kalev/Cramoga. Mäng jäi ära, sest Eesti esiklubi pääses klassi võrra tugevamas eurosarjas Meistrite liigas põhiturniirile ja nende mängugraafik läks hoobilt tihedamaks.

Siiski minnakse turniirile vastu hea emotsiooniga, sest neljapäeval alistati karikavõistlustel esiliigas palliv Tartu Ülikool/Eviko 106:65. Lisaks näidati head mängu kuu keskel Leedus kontrollturniiril. «Kindlasti pole me veel valmis sats, aga arvan, et teised on suhteliselt samas seisus,» märkis Rannula. Pärnu esimene vastane jäi eelmisel hooajal Austria liigas seitsmendaks ning ka neil on enamik liidreid nüüd uued. «Kindlasti on seal kvaliteeti kõvasti, aga usun, et see on meile mängitav sats,» ütles Rannula Pärnu Postimehele.

FIBA Europe Cupi valikturniir

Veerandfinaal: Pärnu Sadam – Viini GGMT (Austria), teisipäeval kell 20

1. poolfinaal: Nicosia Keravnos (Küpros) – Porto (Portugal), kolmapäeval kell 17

2. poolfinaal: Ness Ziona Ironi (Iisrael) – Pärnu või Viini GGMT, kolmapäeval kell 20

Finaal: reedel kell 20

Oktoobri keskel algaval põhiturniiril mängib 32 klubi, neist kuus selguvad kvalifikatsiooniturniiridel. Lisaks Pärnule toimuvad valikmängud sel nädalal Hollandis Groningenis, Bulgaarias Sofias ja Venemaal Krasnojarskis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles