Eesti sai veel ühe iluuisutamise suurvõistluse korraldusõiguse

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Iluuisutamine.
Iluuisutamine. Foto: Eero Vabamägi

Rahvusvaheline uisuliit (ISU) andis iluuisutamise 2022. aasta nelja kontinendi meistrivõistluste korraldamisõiguse Eestile. See tähendab, et jaanuaris peetakse Eestis kaks iluuisutamise suurvõistlust, kuna Eesti korraldab ka Euroopa meistrivõistlusi.

Uisuliit teatas, et tegu on koroonaviirusest tingitud väga erandliku juhtumiga, kus ükski nelja kontinendi (Ameerika, Aasia, Okeaania ja Aafrika) riikidest ei olnud nii lühikese ajaga võimeline võistlust korraldama. Hiinas toimuma pidanud võistlus annulleeriti ametlikult 13. septembril.

«Eesti uisuliit on teadlik kahe suurvõistluse ettevalmistusprotsessi keerukusest ja vastutusest, kuid nõusoleku põhjus oli suurürituseks valmisolek ja fakt, et ERRil ja jäähallil ei olnud konkureerivaid suurüritusi. Samuti on mõistetav tagada kõikidele parimatele uisutajatele maailmas võrdsed tingimused enne Pekingis toimuvaid olümpiamänge,» kirjutas uisuliit pressiteates.

Iluuisutamise Euroopa meistrivõistlused toimuvad Tallinnas Tondiraba jäähallis 10.–16. jaanuaril ning nelja kontinendi meistrivõistlused 18.–23. jaanuaril.

Nelja kontinendi meistrivõistlused on oma tähtsuselt võrdväärne Euroopa meistrivõistlustega. Osalejaid on oodata 12–14 riigist orienteeruvalt 100 ringis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles