Spordi lühiuudised: Torni EM-tiitli jaht, Žalgirise õnnetu seeria

Postimees Sport
Copy
Ken Torn
Ken Torn Foto: Erakogu

Hapupiimane Žalgiris jätkab ainsana võiduta

Leedu korvpallihiid Kaunase Žalgiris pole tänavu oma mänguvankrit veel käima saanud. Neljapäeva õhtul võeti Euroliigas vastu juba viies järjestikune kaotus, kui koduväljakul jäädi hoolimata heale algusele – poolajaks juhiti 39:27 – napilt 73:75 alla Müncheni Bayernile. Nõnda on Žalgiris jätkuvalt ainus tiim, kel pole õnnestunud tänavu võiduarvet avada. Vastupidisest olukorrast ehk võidulainelt leiavad end aga Milano Olimpia (5–0), kes alistas neljapäeval 73:72 LyonVilleurbanne’i ASVELi, ning FC Barcelona (4–0), kes pidas oma viienda vooru kohtumise eile õhtul.

1:8 kaotas Tartu Välk 494 jäähoki Kontinentaalkarikasarja teise ringi avamängus Budapesti Ferencvarosile. Eestlaste auvärava viskas Oleksi Voitsehhovski.

Maisipõllul käinud Torn loodab kindlustada EM-tiitli

Eile anti Ungaris Nyíregyháza linnas avalöök järjekordsele autoralli Euroopa meistrivõistluste (ERC) etapile. ERC Juniori arvestuses on Ford Fiesta Rally3 autoga stardis ka Ken Torn ja Kauri Pannas, kes loodavad vennasrahva juures kindlustada EM-tiitli. Nimelt on tänavu neljast etapist kolmel võidutsenud eestlastel koos 153 punkti, mida on 97 võrra enam kui nende lähimal jälitajal Oscar Solbergil. Kui Ungaris õnnestuks meestel pühapäeval finišisse jõuda, olekski karikas nende, kuid rallimehed asjadest ette ei rutta. «Tiitlile veel ei mõtle, sest elu on näidanud, et see pole enne käes, kui on käes,» kostis testikatsel ehmatuse üle elanud ning maisipõllule sõitnud Torn.

Minu unistus on võistelda kestussõidus.

Monza ralliga täiskohaga WRC-karjäärile joone alla tõmbav Sébastien Ogier testib kuu aja pärast Toyota GR010 hüperautot.

TalTech kaotas liidrite duelli, Ogre «vallandas» peatreeneri

Eesti-Läti ühises korvpalliliigas jätkab tabeliliidrina Ventspils (4–0), kes alistas eile õhtul kodusaalis 86:71 siiani samuti vaid võite tunnistanud TalTechi (3–1). Eesti klubi parimana viskas Oliver Metsalu 14 punkti, Indrek Kajupank sai kirja 11 ja Gregor Ilves 10 silma. Ventspilsi parim oli üleplatsimehena 19 punkti visanud Kristaps Kilps.

Mullune pronksmedalist BC Ogre eile väljakul ei käinud, kuid uudisekünnise ületasid nad sellega, kui lõpetasid koostöö senise peatreeneri Nikolajs Mazursiga. Portaali Sportacentrsi andmetel oli tegemist aga vallandamisega, kuna kaks aastat klubi tüürinud 41-aastane loots polnud nõus ennast koroonaviiruse vastu vaktsineerima. Tänases kohtumises Tartu Ülikool Maks ja Mooritsaga juhendab meeskonda seega ajutiselt abitreener Uldis Švede.

Postimees.ee ülekanded

Laupäev 16.30 Jäähoki: Narva PSK vs. HC Panter

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles