Vägev Hamilton neelas konkurendid üksteise järel alla

Postimees Sport
Copy
Lewis Hamiltoni võidurõõm Brasiilias.
Lewis Hamiltoni võidurõõm Brasiilias. Foto: Amanda Perobelli/reuters/Scanpix

Kuningliku vormelisarja üldarvestuses liidrist Max Verstappenist vaat et lootusetult maha jäänud Lewis Hamilton tegi Brasiilia GP-l hiilgava nädalavahetuse, tõustes laupäevases sprindis viimaselt kohalt alustades viiendaks ning seejärel võitis 10. kohalt startimise järel pühapäevase põhisõidu.

Hamilton oli reedese kvalifikatsiooni kiireim, kuid lükati stardirivi lõppu põhjusel, et tema auto tagatiiva DRS-süsteem oli määrustevastane. Süsteem seisneb selles, et sirgel avaneb pilu, mis vähendab vormelile avalduvat survejõudu ja seega suurendab kiirust. Selle pilu kõrgus ei tohi ületada 85 millimeetrit, Hamiltoni autol oli vahe aga veidi suurem ja seetõttu ta karistada saigi.

Sprindi võitis Valtteri Bottas Verstappeni ees, nõnda suurenes kokkuvõttes Verstappeni edu Hamiltoni ees 21 punktile. Järgmine karistus oli Hamiltonil ­soolas pärast sprinti: viiendana lõpetamise järel lükati Hamilton põhi­sõidu stardirivis viie koha ­võrra tahapoole, sest ta võttis hooaja jooksul kasutusele juba viienda sisepõlemismootori.

Põhisõidu stardi järel möödus Verstappen Bottasest ja sai liikuda uhkes üksinduses. Taas konkurente üksteise järel alla neelanud Hamilton tõusis aga paari­kümne ringiga teiseks ja ­hakkas Verstappenit jälitama. 59. ­­ringil suutis Hamilton lõpuks mööduda ka oma peakonkurendist ning kulges viimasel tosinal ­ringil kindlalt võidu poole. Kolmandaks tuli Bottas.

Sarja kokkuvõttes on Verstappenil 332,5, Hamiltonil 318,5 ja Bottasel 203 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles