PM MEHHIKOS Rongi alt välja tulnud Pliškova peab lootma nüüd Kontaveidi armule

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Karolina Pliškova.
Karolina Pliškova. Foto: CARLOS PEREZ GALLARDO

Maailma neljas reket Karolina Pliškova alistas WTA aastalõputurniiri Teotihuacáni alagrupi eelviimases kohtumises kaasmaalase Barbora Krejcikova 0:6, 6:4, 6:4 ning jääb ootama nüüd õhtust Anett Kontaveidi-Garbine Muguruza kohtumist, et teada saada oma edasine saatus. 

Kui enne kohtumist oli Pliškova jaoks laual kolm erinevat stsenaariumit poolfinaali pääsemiseks, siis nüüd – kuna ta alistas Krejcikova kolmes setis – on neist järgi vaid üks. Nimelt edeneb endine maailma esireket nelja parema sekka ainult siis, kui Anett Kontaveit alistab õhtuses kohtumises Garbine Muguruza.

Duell Krejcikovaga oli Pliškova jaoks aga tõsine väljakutse. Avasetis oli tšehhitaril suuri probleeme enda serviga (õnnestumise protsent 52 vs. Krejcikova 85), mistõttu ei õnnestunud tal võita geimiga. 

Teises setis asjalood aga paranesid, serviprotsent tõusis 65 peale ning see ühes viie ässaga aitaski tal mängu viigistada. Hoo sisse saanuna jätkas Pliškova pommitamist ka kolmandas setis (õnnestumine 67, ässasid 5) ning sammuski kaks tundi ja 10 minutit kestnud kohtumise võiduga poolfinaali uksele. 

See, kas ta sealt ka sisse lastakse, saab selgeks Kontaveidi-Muguruza kohtumisega, mis algab Eesti aja järgi kell 3.30 öösel

Pliškova kavatseb seda kohtumist jälgida televiisori vahendusel. «Ma loodan, et Anett võidab. Muidugi ma elan talle kaasa. Ma ei varjagi seda. Kuid ma ei vaata seda tribüünilt. Me lähme kuskile õhtusöögilauda. Mõned joogid tulevad ehk kasuks. Ja palvetamine,» muigas Pliškova pressikonverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles