JÄRELVAADATAV Pärnu võttis leedulastelt magusa revanši

Postimees Sport
Copy

Vahepeal neli mängu järjest kaotanud Pärnu Võrkpalliklubi naasis jõulukuu alguses võidulainele, kui võttis kodusaalis Leedu parimal klubit Gargždai Amber-Arlangalt 3:1 (21:25, 25:20, 25:19, 27:25) revanši oktoobrikuise kaotuse eest. 

See oli Pärnu meeskonnale Credit24 Meistriliiga hooaja teine võit, liigatabelis hoiab Avo Keele juhendatav meeskond 6 punktiga kuuendat kohta. Gargždai on 11 punktiga neljas.

Ühtlaselt tegutsenud Pärnu meeskonna rünnakul kerkis edukaimaks Markus Uuskari 25 punktiga (+10), 22 punkti (+20) panustas Boris Žuhhov, 15 (+13) Toms Švans ning 11 (+0) Ivory Õuekallas. Leedu esiklubi resultatiivseim oli 16 punktiga (+5) Daumantas Katinas.

Nii Pärnu vastuvõtt kui rünnak olid paremad kui vastasel – vastavalt 51% vs 47% ja 47% vs 39%. Blokiga teenisid pärnakad 11 ja leedukad 10 punkti ning servijoone taga olid edukamad Pärnu mängijad, lüües 6 ässa (14 viga) Gargždai 4 vastu (9 viga).

Eesti klubidest oli nädalavahetusel veel võistlustules TalTech, kes sai eile Gargždai vastu 2:3 kaotuse. Ülejäänud mängudes madistasid omavahel Läti klubid. Tabeli tipus midagi ei muutunud, Tartu Bigbank on jätkuvalt 24 punktiga liidrikohal, TalTech 19 punktiga teine ja Tallinna Selver 18 punktiga kolmas.

Järgmised liigamängud peetakse 11. ja 12. detsembril, Eesti klubidest on võistlustules Pärnu, Tartu ja Selver.

Enne mängu:

Esimeses omavahelises mängus oktoobri lõpus võttis 3:0 võidu Leedu esiklubi. Liigatabelis on Pärnul kirjas 3 punkti, viiest senipeetud kohtumisest on võidetud üks.

Pärnu peatreener Avo Keel loodab oma meeskonnalt paremat esitust kui viimastes kohtumistes. Esimeses omavahelises mängus said nad lustida, meil oli siis ka Toms Švans puudu. Teiste meeskondade vastu on leedukad servi vatuvõtuga hädas olnud, aga meiega said servi väga hästi kätte, kuigi meil polnud ka kehv serv. Vaatame, kuidas õnnestub uus kohtumine,» sõnas juhendaja.

«See võiks olla selline vastane, kes meie heal päeval on võidetav. Aga meil peab olema hea päev, selliste mängudega nagu meil viimased kolm-neli on olnud, pole seal midagi loota,» lisas Keel.

Uuel nädalal saabub Pärnusse testimisele ja venelasest nurgaründaja. «Kui viisaga saavad asjad korda, siis nädala esimeses pooles võiks ta siin olla. Siis üks päev jääb testiks ja kui tahame teda jätta, tuleb kibekiirelt paberid korda ajada, et ta saaks meid [järgmisel] nädalavahetusel aidata. Eks aeg näitab, kuidas ta sobib,» lausus juhendaja potentsiaalse uue täienduse kohta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles