Hamiltoni vend õnnitles Verstappenit, kuid kritiseeris FIAt: nad häbistasid kogu vormel ühte

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Nicolas Hamilton.
Nicolas Hamilton. Foto: Hoch Zwei

Kui troonilt tõugatud F1 tšempion Lewis Hamilton on pärast ülimalt dramaatiliselt lõppenud hooaja grande finalet suutnud ennast enam-vähem vaos hoida, siis sama ei saa öelda tema venna Nicolasi kohta.

Briti kereautode sarjas kihutava noorema Hamiltoni silmis talitas rahvusvaheline autoliit (FIA) viimasel etapil Lewise suhtes ebaõiglaselt ning ei kartnud oma arvamust ka ühismeedias välja öelda. 

«Tõeline tšempion,» alustas Nicolas Hamilton oma Instagrami tehtud postitust, mida illustreeris võiduka Lewise pilt.   

«FIA rikkus iseenda reegleid ning häbistas nõnda kogu spordiala. Sellest ebaõiglasest käitumisest hoolimata jäid Hamiltonid kaotuses aga alandlikuks. Minu isa, kes meid kasvatas, õnnitles Maxi ja tema isa Josi. Inimesed võivad öelda, mida nad tahavad, kuid mu isa žest tõestab kõikidele kahtlejatele ja vihkajatele, et nad eksivad, ning näitab, kes meie, Hamiltonid, tegelikult oleme. 

Näidata inimestele, et nad eksivad, on meie DNAs ning Lewis teeb seda iga päev. Ta jääb ka praegu, kaotuse korral, ülimalt professionaalselt ja viisakaks, kuigi me kõik teame, et spordiala, millesse ta on nii palju panustanud, lihtsalt hülgas ta. 

Palju õnne Maxile nõndavõrd imelise hooaja eest,» kulges Nicolas Hamiltoni postitus.   

Verstappeni ja Hamiltoni tiitliheitlus leidis oma lõpplahenduse Abu Dhabi GP viimastel ringidel. Kui pikalt näis, et britt kihutab oma kaheksanda MM-tiitli suunas, siis viis ringi enne lõppu kutsuti Williamsi sõitja Nicholas Latifi väljasõidu pärast rajale turvaauto, mis sõitjaterivi kokku tõmbas. 

Red Bull reageeris sellele kiiresti, kutsudes Verstappeni boksi. Samamoodi soovis talitada ka Hamilton, kuid Mercedes leidis, et see pole vajalik. Kahe kange vahele jäi esialgu viis ringiga mahajääjat, kuid ühel hetkel võtsid võistluste korraldajad vastu otsuse, et jalgujääjad võivad ringi tagasi võtta. Nõnda kerkiski Verstappen viimaseks ringiks, kui turvaauto rajalt naasis, Hamiltoni selja taha ning möödus värskete rehvide toel ka britist. 

Võistluse järel esitas Mercedese meeskond ka kaks protesti, kuid neid ei rahuldatud. Selle peale andis tiim ainult teada, et neil on kavas kohtunike otsuseid veelgi edasi kaevata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles