Kerr Kriisa tegi taas meeldejääva esituse, jätkus ka Arizona imeline seeria

Postimees Sport
Copy
Kerr Kriisa.
Kerr Kriisa. Foto: Rebecca Noble/Getty Images/AFP/Scanpix

USA üliõpilaskorvpalliliiga NCAA kõrgeimas divisjonis sai Eesti koondislase Kerr Kriisa kodumeeskond Arizona Wildcats kümnenda võidu. 101:76 (52:42) purustati Northern Colorado Bears.

Algviisikus alustanud Kriisa viskas 17 punkti, mis jäi alla vaid Christian Kolokole, kes kogus kaks punkti enam. Eestlane rassis Arizona eest platsil 35 minutit, andis seitse resultatiivset söötu ja noppis kaks lauapallil.

Sel nädalal viis Kriisa NCAA punktirekordi 19 silmani ning eesti noormeest ei ülista mitte ainult meedia, vaid ka võistkonna peatreener Tommy Lloyd.

Ilusate esituste taustal on hakatud rääkima ka Kriisa võimalikust karjäärist NBAs. «See ei pruugi küll juhtuda 2022. aastal, aga Kerr Kriisa on NBA mängija. Tal on kolmese joone lähistelt imeline pick'n'roll'i (kattemäng) tunnetus. Temas leidub teatav «kontrollitud kaos», mida ohjeldades suudab ta mängu muuta,» säutsus NBA draft'i analüüsija ja talendiotsija Max Feldman.

Portaal ESPN tõstis Arizona ülikooli oma viimases edetabelis juba neljandaks. Asja juurde käinud selgitus keerles peaaegu täielikult Kriisa ümber. Sarnaseid pingeridasid koostavad ka teised väljaanded, USA Today paigutas Arizona kuuendaks, Associated Pressis on nad kaheksandad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles