VIDEO Teine eestlane sai KHLis jääle ning viskas debüütmängus kohe ka värava

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kristjan Kombe Kiekko-Vantaa särgis.
Kristjan Kombe Kiekko-Vantaa särgis. Foto: Kiekko-Vantaa/Shaun Duncan

Kristjan Kombest sai täna Robert Rooba kõrval teine eestlane, kes maailma tugevuselt teises jäähokiliigas KHL väljakule pääsenud. Tähtis päev muutus aga veelgi tähtsamaks, kui 21-aastane ründaja ka litri võrku saatis. 

Soome tippklubi Helsingi Jokerite hingekirja kuuluv Kombe tegi oma KHLi debüüdi täna Moskva CSKA vastu ning avas kohtumise 35. minutil ka mänguskoori.

Kõigest 14 sekundit hiljem õnnestus armeeklubil aga Sergei Andronovi käe läbi viigistada ning viimasel kolmandikul kallutasid külalised Venemaalt ka kohtumise 3:1 enda kasuks. Need tabamused kanti Sergei Plotnikovi nimele.

Tolle võiduga tõusis CSKA liigatabelis ka Jokeritest mööda 55 punkti peale. Helsingi esindussats jääb armeeklubist maha punktiga, hoides KHLi läänekonvrentsis neljandat kohta. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kuressaares sündinud, kuid juba kolmeaastaselt Soome siirdunud Kombe liitus Jokeritega tänavu kevadel, kui sülmis nendega 2022. aasta lõpuni kehtiva lepingu. Varasemalt esindas ta Soome kõrgliigaklubi HPK-d ning möödunud hooajal käis ta nende eest väljakul 51 kohtumises ning viskas kaks väravat.

Kombe leping Jokeritega on nn kahesuunaline, mis tähendab, et suurema osa tänavusest hooajast on ta veetnud nende farmklubis Kiekko-Vanttaa. Nende särgis on eestlane jääl käinud 24 kohtumises, mille jooksul on visanud ühe värava ja teeninud 15 söödupunkti.

Siinkohal tasub aga märkida, et pärast 13 vooru oli novembris Eesti A-koondiseski debüteerinud Kombel statistikast ette näidata vaid neli resultatiivsuspunkti (1+3), kuid viimase kahe kuuga on ta selle näitaja neljakordistanud (1+15). 

Kontrahtist tulenevalt võib Kombe paralleelselt esindada ka Helsingi suurklubi. Selline võimalus tal nüüd ka tekkis ning ründaja haaras sellest hiilgavalt kinni.

***

Kuigi Venemaa avarustes on varemgi Eesti taustaga hokimehi nähtud, tuleb 2008. aastal loodud KHLi pioneeriks lugeda tänavu Tšerepovetsi Severstali siirdunud Robert Roobat. Enne kontinentaalse liiga loomist eksisteerinud Venemaa Superliigas suutis aga näiteks Toivo Suursoo jala ukse vahele saada, kui kandis 2003/04. hooajal Nižnekamski Neftehimiku ja 2005/06. hooajal Habarovski Amuri särki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles