AMETLIK Kuidas õnnestus võlgades Barcelonal 55 miljoni euro eest Cityl kosjas käia?

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ferran Torres.
Ferran Torres. Foto: Antonio Calanni

Kuigi FC Barcelona sipleb juba pikemat aega võlgadest, millest tulenevalt jäi klubi tänavu suvel ilma ka oma kauasest talismanist Lionel Messist, täiendasid nad äsja enda ridu Hispaania koondislase Ferran Torresega.

Vähe sellest, Kataloonia suurklubi käib 21-aastase ründaja eest Manchester Cityle lauale ka 55 miljonit eurot, mis võib pärast kõiki boonuseid arvesse võttes tõusta veel kümne miljoni euro võrra. 

Too täiendus on Barcelona jaoks vajalik, kuna nende ründeliin on tänavu tavapärasest hambutum. Samuti näib üleminek loogiline Torrese ja City seisukohast.

2020. aasta suvel Valenciast Citysse siirdunud hispaanlasel pole õnnestunud Inglismaal korralikult kanda kinnitada – 43 mängu pooleteise hooajaga – ning kodumaale naastas peaks tema mänguaeg tunduvalt suurenema. 

Cityl on ründeliini mehitamas aga Raheem Sterling ja Gabriel Jesus ning tagatipuks õnnestub neil Torrese pealt teenida kahe-, kui mitte kolmekordne kasum. 

Ent kuidas ikkagi õnnestus Barcelonal, kelle raamatupidamises haigutab ligemale miljardi euro suurune auk, too üleminek läbi suruda?

Raha lauale ladumine polnud nende jaoks probleem, kuna klubi laenas Goldman Sachsi investeerimispangalt äsja 500 miljonit eurot. Hispaania kõrgliiga palgalimiidi osas tuli neile appi aga argentiinlase Sergio Agüero ootamatu karjäärilõpp

Nimelt loobus Barcelonaga tänavu suvel kaheaastase lepingu sõlminud argentiinlane oma 2022/23 hooaja palgast, mis tekitaski Kataloonia suurklubi eelarvesse piisavalt suure tühimiku, et neil õnnestus Torres endale napsata.

Need on siis suured pusletükid, millele lisanduvad ka väiksemad nüansid.

Näiteks tuli ka Torres klubile vastu, nõustudes esimesed pool aastat mängima märkimisväärselt väiksema palga eest: hispaanlase leping on üles ehitatud tõusva palgaprotsendi peale.

Ning tagatipuks on Torrese üleminekule kuluvad 55 (või 65) miljonit eurot jaotatud tema viieaastase lepingu peale ehk tegelikult maksab Barcelona praegu Cityle «kõigest» 11 miljonit eurot.

Barcelona hooaeg kulgeb keeruliselt. Meistrite liigas ei suudetud alagrupist edasi pääseda, kodustel meistrivõistlustel hoitakse alles seitsmendat kohta. 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles