Austraalias maandunud Djokovici riiki ei lubatud (7)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Novak Djokovic.
Novak Djokovic. Foto: VINCENZO PINTO

Tennise maailma esinumber Novak Djokovic pole lasknud end vaktsineerida, ent Austraalia lahtistel osalemiseks on see vajalik. Serblane otsustas siiski Austraaliasse lennata, aga peagi saabus järgmine probleem.

Meeste tennise esireketi saaga on kestnud juba mõnda aega. Kuigi reeglid on üsna selgelt paigas – vaktsineerimata mängijad Austraalia lahtistele ei saa –, jääb eranditele võimalus. Selle Djokovic endale ka kuidagi välja rääkis.

Eriloa andsid Victoria osariigi ja Austraalia tenniseliidu vastavad komisjonid. Tennisetähele loodi «meditsiiniline vabastus», mille sisu lahti ei seletatud. Enne riiki jõudmist pole siiski veel midagi kindlat.

Djokovic proovis Austraaliasse saada, aga keeruka viisaga. Nimelt oli Briti meedia teatel üks tennisetähe meeskonnaliikmetest serblasele taotlenud viisat, mis ei tunnista ühtegi meditsiinilist eriluba vaktsineerimatuse osas.

Tollis võeti kohe ühendust Austraalia võimudega, kellelt uuriti, kas Djokovici viisa tuleks kehtivaks lugeda. Viimased keeldusid sellest ning seda kinnitas ka spordiminister Jaala Pulford.

«Meilt küsiti, kas toetame Novak Djokovici viisataotlust Austraaliasse sisenemiseks. Me ei jaga talle individuaalset viisat, mis aitaks tal Austraalia lahtistel osaleda. Oleme olnud alati järginud punkte, et viisataotlused on föderaalvalitsuse valdkond ning meditsiinilised erandid arstide teema,» lausus spordiminister.

Hetkel pole selge, kuidas Djokovici olukord jätkub. Serblasel tuleb viisamuredest vabaneda või Austraaliast lahkuda.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles