VIDEO Nali või...? Dallase peatreener meelitab Nowitzkit tagasi NBA väljakule

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Dirk Nowitzki (vasakul) ja Jason Kidd.
Dirk Nowitzki (vasakul) ja Jason Kidd. Foto: Jerome Miron/USA Today Sports/Scanpix

Korvpalliliiga NBA klubi Dallas Mavericks pidas paar päeva tagasi kodusaalis, American Airlines Centeris uhke tseremoonia, kus tunnustati klubi legendi Dirk Nowitzkit ja tõmmati lae alla tema särk. Tiimi praegune peatreener Jason Kidd viskas galaõhtul õhku huvitava mõtte. 

Meenutame, et pärast profikarjääri algust kodulinnas Würzburgis mängis Nowitzki vaid Mavericksis. Ta liitus Texase klubiga 1998. aastal ning riputas sama satsi värvides tossud varna 21 hooaega hiljem. 

Saksamaa korvpalliäss jääb igaveseks klubi üheks suurimaks staariks. Nowitzki tipphetkeks võib pidada hooaega 2010/11, mil ta vedas Mavericksi suuresti enda õlul NBA meistriks ning valiti ka finaalide kõige väärtuslikumaks mängijaks.

Hiilgava viskekäega korvialune jõud tähistab suvel 44. sünnipäeva. Selles vanuses on NBAs mängitud küll. Naljaga pooleks üritas Kidd vana võitluskaaslast tagasi platsile meelitada. 

«Kiire küsimus. Anname välja 10-päevase lepingu. Tahad tagasi tulla?» küsis Mavericksi peatreener kõnepuldis muiates. Nowitzki käeliigutus viitas eitavale vastusele. 

Kuigi tegemist oli pigem mõnusa lõõbiga, siis praeguses olukorras ei paistagi ettepanek väga pöörane. Koroonaviiruse tõttu on paljud NBA klubid sõlminud mängijatega lühiajalisi lepinguid, et nakatunutest tekkinud auke lappida. Neist nii mõnegi mehe tase on olnud väga kaheldav. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles